SAŽETAK ZIMSKE BOĆARSKE LIGE NAKON ODIGRANIH 9.KOLA

Jučerašnjim utakmicama posljednjeg devetog kola završen je prvi dio natjecanja Zimske boćarske lige po sustavu “svatko sa svakim”.
Ispred nas je završni tjedan u kojem ćemo saznati tko je najuspješnija momčad u Gradu Gospiću ove zime.
Odigrano je 45 utakmica,a najuspješiji su “dečki iz ulice” KANIŠKA koji su u svih devet nastupa iz zoga izišli kao pobjednici i sa maksimalnih 18 bodova zauzimaju prvu poziciju.
Što je Kaniška na liderskoj poziciji to ni malo nije iznenađujuće , još su ljetos pokazali da su ekipa za velike stvari osvojivši Memorijal u čast SVIM POGINULIM HEROJIMA GRADA GOSPIĆA.
Sastav Kaniške čine iskusni i nadasve kvalitetni kvartet (M.Kolić,J.Krmpotić,D.Mesić i M.Zdunić) ova imena trenutnom su formom prvi favorit za osvajanje Zbl.
Na drugoj poziciji našli su se BODEŽI GS i tako izborili izravni ulazak među četiri najbolja sastava lige.
Bodeži su ostvarili omjer (7-2) i mogu biti zadovoljni konačnim plasmanom uzevši u obzir da su im šanse za drugo mjesto na ljestvici prije posljednjeg kola bile minimalne.
Ekipu čine (A.Šebalj,D.Milinović,P.Krmpotić i M.Mesić) ovim imenima sve osim samog naslova pobjednika bio bi razočaravajući rezultat.
Trećeplasirani BOMBIS nešto je lošije ušao u natjecanje,ali što je liga više odmicala kvaliteta je dolazila do izražaja,a skup koji čine (B.Sušić,M.Butković,M.Tonković,M.Premuž i D.Delač) mogu pobjediti svakoga tako da brončani sa ljetne lige i ovo natjecanje mogu završiti na jednom od postolja,što sigurno ne bi bilo neočekivano.
GRADINA iz Bilaja dugo je bila na samom vrhu tablice i bilo je očekivati da će izboriti final-four bez repesaža,međutim šokantni poraz u posljednjem kolu poremetio im je planove te će kroz doigravanje “loviti” polufinale.
Ekipu čine (I.Golac,Ž.Medunić,I.Čačić,Z.Radović i D.Balenović) ukoliko se brzo preboli posljednji poraz mogli bi jako daleko,jer kvalitetu za to bez sumnje imaju.
BRIONI su fantastično otvorili natjecanje i na polovici sustav lige nalazili su se na samom vrhu,od tada ulaze u lošu seriju punu oscilacija ,ali ipak u konačnici dolaze do play off-a bez većih problema.
Ukoliko imaju svoj dan mladići (D.Trtica,I.Rogić,I.Marić i I.Nikšić) mogu pobjediti bilo koga,pa i otići do kraja.
Najveće razočarenje ovogodišnje Zbl definitivno je ekipa BK PLACA koja je strepila do posljednjeg trenutka da bi izborila drugi krug.
Od imena poput (N.Došen,Ž.Rukavina,J.Brkljačić,F.Bregant i R.Čačić) sigurno se očekuje puno više i odigraju li završnicu u skladu svoje kvalitete biti će opasnost svakom protivniku.
Ekipa HVIDR-a Gospić oprostila se od daljnjeg natjecanja po našem skromnom mišljenju ranije nego se očekivalo,jednostavno sastav koji čine (D.Šop,I.Jelić,I.Alić,P.Sokolić i J.Dasović) nije pronašao formulu kako u kontinuitetu odigrati nekoliko dobrih rola.
BRZI I ŽESTOKI ostvarili su dvije pobjede što je više nego loše,može ih radovati činjenica da su dobro namučili svakog suparnika pokazavši potencijal da u nekim sljedećim ligama ili turnirima naprave iskorak. Brzi i žestoki nastupali su u sastavu (I.Peraić,I.Mraović,M.Brigadir i I.Brigadir.).
Momčad OGI I ŽOHARI mogu biti zadovoljni jedino u činjenici da su izbjegli posljednju poziciju što im je bio primarni cilj prije Zbl.
Premalo kvalitetnih trenutaka u mečevima koštalo ih gubljenja većine susreta.Petorku na ovogodišnjoj ligi činili su (M.Lulić,M.Šimatović,I.Pavičić,I.Milković,M.Župan).
Posljednjeplasirani SUSJEDI mogu biti ponosni na svoj pristup prema natjecanju,i sigurno da su pokupili simpatije većine neutralnih gledatelja.
Susjedi su napravili i najveću senzaciju ovogodišnje lige pobjedivši favoriziranu Bk Placu što je veliki pothvat.
Simpatični i u svakom pogledu pozitivni Susjedi igrali su u sastavu (N.Nikšić,L.Čović,D.Čanić,Ž.Bušljeta,M.)

Gs Press / M. Mesić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.