Povodom 8. sezone Erste Plave lige, najvećeg  dječjeg sportskog natjecanja u Hrvatskoj, u kabinetu župana ličko-senjskog Darka Milinovića održan je danas prijem organizatora toga natjecanja.

Kako je u uvodu pojasnila ugledna hrvatska sportašica i sportska djelatnica Ivana Brkljačić radi se o natjecanju „Brže, više, jače- Erste Plava liga“, koje okuplja djecu od 3. do 6. razreda osnovne škole iz cijele Hrvatske.

-Natjecanja se organiziraju u Rijeci, Puli, Zagrebu, Osijeku, Zadru, Makarskoj, a prošle godine Ligi su se pridružili i mladi atletičari iz Knina i Vukovara. S nama su danas predstavnici svih gradova-sudionika natjecanja. Važno je reći kako je u dosadašnjim natjecanjima sudjelovalo ukupno mnoštvo natjecatelja. Kroz Erste Plavu ligu promičeno osnovni moto toga natjecanja pod geslom „60 minuta-kreni!“, što je bazirano na važnosti svakodnevne aktivnosti djece. S nama je danas i Siniša Krajač iz Hrvatskog olimpijskog odbora kao glavni tajnik za lokalni sport, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza  Ivan Veštić, glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije  Dubravko Ižaković, glavni tajnik Sportske zajednice Grada Zadra  Josip Miočić te predstavnici atletskih klubova suorganizatora: AK Kvarner, AK Medulin, AK Slavonija Žito, AK Pro Sport, AK Fortius, AK Sveti Ante Knin, AK Vukovar, najavila je Ivana Brkljačić. Siniša Krajač je pojasnio  još neke detalje ovoga prestižnog natjecanja.

-Erste Plava liga jedinstveno je atletsko natjecanje osmoškolaca u organizaciji atletskog kluba „Pro Sport“ i partnera kao što su Erste&Steiermärkische banke i Erste Plavih mirovinskih fondova gdje je u prvih sedam godina sudjelovalo 26.171 učenica i učenika iz cijele Hrvatske. Cilj natjecanja je privući što veći broj najmlađih u sportu i atletici te kroz projekt „60 minuta-KRENI“ promicati svijest o važnosti usmjerene svakodnevne tjelesne aktivnosti. Važnost ovoga natjecanja vidi se i po tome da je u sve uključen HOO, kao i brojni vrhunski sportaši iz cijele Hrvatske, zaključio je Siniša Krajač.

 

Ovaj projekt pohvalili su svi sudionici sastanka definirajući Erste Plavu ligu kao najbolji način animiranja i aktiviranja mladih da budu što aktivniji u sportu. Župan Darko Milinović zahvalio se svima koji zdušno pomažu raztvoj sporta.

-Posebo me veseli što se u ovaj projekt uključilo toliko mladih. Ivana Brkljačić je naša Ličanka i proslavljena sportašica. Mi jesmo najveća županija, ali sa najmanje stanovnika. Unatoč tome Gospić ima mnoštvo sjajnih sportaša. Tu treba istaknuti košarkašice, rukometaše, hrvače, našeg Marija Rukavinu Ruxa i njegove prijatelje  koji ruše sve rekorde u bench-pressu, malonogometni klub koji je bio prvak države… Gospić i Lika su kolijevka uspješnih sportaša i klubova pa sam zato ponosan da smo ovaj sastanak održali ovdje, rekao je župan Milinović. Pri tome je naglasio važnost zdravog života djece, pri čemu im je najveći oslonac upravo bavljenje sportom.

Gs Press / M.S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.