Tijekom proteklog vikenda (29. lipnja – 2. srpnja 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela i 22 prometne nesreće.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijskih postaja Otočac i Korenica u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma dovršili su kriminalistička istraživanja nad:

  • 35-godišnjakom s područja Šibenika, 52-godišnjakom s područja Opatije, 19-godišnjakinjom s područja Lovinca i 27-godišnjakinjom s područja Delnica. Policijski službenici Policijske postaje Otočac su u petak u Vrhovinama prilikom kontrole vozila u kombi vozilu gospićke registracijske oznake kojim je upravljao 35-godišnjak s područja Šibenika zatekli 34 strana državljanina (24 državljana Pakistana, 4 Afganistana, 3 Irana i 3 Indije) za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu.

Nadalje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su se kao prethodnica s ciljem uočavanja policijskih ophodnji dionicom ceste od Borja do Vrhovina ispred kombija kretali 19-godišnjakinja i 27-godišnjakinja u osobnom automobilu šibenske registracijske oznake, te 52-godišnjak u osobnom automobilu karlovačke registracijske oznake.

Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

  • 48-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, koji je u subotu upravljao osobnim automobilom bosanskohercegovačke nacionalne oznake, te je u mjestu Homoljac zaustavljen od policijskih službenika koji su u vozilu zatekli tri državljana Turske i dva državljana Pakistana, za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu.

On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

U petak na plaži Zrće nepoznati počinitelj fizički je napao 20-godišnjeg državljanina Velike Britanije, nakon čega mu je otuđio mobitel i torbicu s novcem i bankovnom karticom.

U subotu u Nacionalnom parku Plitvička jezera, nepoznati počinitelj je otuđio torbu s dronom u vlasništvu 28-godišnje državljanke Nizozemske.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Vezano uz događaj koji se dogodio u subotu u 12.19 sati u Budačkoj ulici u Gospiću, a koji je prvotno okvalificiran kao prometna nesreća, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 31-godišnjakinja s područja Jesenja počinila samoubojstvo.

Promet

Osam prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a odgodile su se na području Senja (2), Novalje (2), Gospića (1), Otočca (1), Korenice (1) i Karlobaga (1). U njima je 12 osoba lakše ozlijeđeno.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Novalje (4), Korenice (3), Otočca (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 98 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Novalji, kod 30-godišnjeg britanskog državljanina (1.70 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 251 km/h izmjerena je noćas na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, između Ličkog Osika i Janče, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 46-godišnja slovenska državljanka upravljala osobnim automobilom slovenske nacionalne oznake. Ona je kažnjena novčanom kaznom, te joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.