U mnogo slučajeva se pokazalo  kako naš najstariji i najljepši Nacionalni park Plitvička jezera prati suvremene tehnološke trendove u prezentaciji ove destinacije. To se opet potvrdilo i ovih dana. Od sada je pregled sadržaja i preporuka NP Plitvička jezera moguć  i putem mobilne aplikacije. Kako bi uživali u cjelovitom i pravom Plitvičkom doživljaju NP Plitvička jezera je pripremio za svoje posjetitelje aplikaciju s popisom aktivnosti, gastro ponude, posebnosti najatraktivnijih mjesta i  cjelovitog Parka. Na ovaj način će  posjetitelji na jednome mjestu, bez suvišnih brošura i kataloga, doznati i odabrati traženi detalj iz bogate ponude ovoga nacionalnog parka.

Mobilnu aplikaciju moguće je preuzeti na poveznici: https://np-plitvicka-jezera.hr/mobilna-aplikacija-nacionalnog-parka-plitvicka-jezera/

Novosti prezentacije posebnosti Nacionalnog parka Plitvička jezera ogledaju se i preko drugih medija. Javnosti je predstavljen kratki dokumentarni film o mlinici u obližnjem selu Korana te starom mlinaru Zlatku Špoljariću. Mlinovi na vodeni pogon prije sedamdesetak godina bili su u Lici jedini način mljevenja žita. Onda su ih počeli istiskivati elektro-mlinovi. U selu Korana bilo je nekada  pet mlinova, od kojih danas postoji samo jedan. Izgrađen je tridesetih godina 19. stoljeća i od tada je stalno u funkciji. Rekonstrukcija i obnova zadnjeg plitvičkog mlina izvedena je 2002. godine. Osamljena i stara mlinica je već godinama u središtu pozornosti turista, osobito onih mlađih generacija koji nikada nisu vidjeli mlinsko kolo ispod kojega izlazi brašno od samljevenih žitarica i kukuruza. Ovaj podosta raritetan dokumentarac može se pogledati na web-stranici nacionalnog parka.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.