Proslavljeni  lički i hrvatski sportaš Marijo Rukavina Rux i u ovo vrijeme godišnjih odmora marljivo trenira. Pred njim je cijeli niz najavljenih natjecanja, ali sve ipak ovisi o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj i Europi.

-U Slovačkoj bi se 13. rujna trebao održati novi Open-turnir na kojemu bi se natjecali takmičari u bench-pressu iz cijeloga svijeta. U konačnici sve ovisi o epidemiološkoj situaciji koja nam je ionako poremetila mnoge životne aktivnosti. Ukoliko sve bude u redu natjecat ću se u kategoriji do 110 kilograma, rekao nam je Rux.

Na upit o financiranju njegovih sportskih poduhvata samo je dodao kako „novaca nikad dosta“. U to smo se i sami uvjerili kada se u srpnju održao jedan od sastanaka Gospićkog sportskog saveza kada se osim pomanjkanja novca za sport osjetilo i pomanjkanje „sluha“ za dijalog, za gradske sportaše i klubove. Unatoč činjenici da svi oni zdušno rade na razvoju i populariziranju sporta. Marijo Rukavina Rux pri tome je jedini gospićki sportaš koji je ime svojega grada, županije i domovine promicao daleko od naših granica.

Rux je osvajač rekorda u svojoj kategoriji sa podignutih 230 kilograma!!!

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.