Na zadnjoj sjednici Zajednice sportova Grada Gospića isplivali su mnogi animoziteti i  nesuglasice između predstavnika nekolicine klubova i predsjednika Nikole Starčevića. Za sutra je najavljena nova sjednica vezana uz Statut Zajednice, ali će svakako dobiti drukčiji smjer. Najavio je to proslavljeni gospićki i državni rekorder, natjecatelj u bench pressu i predsjednik powerlifting kluba „Rux“ Gospić Marijo Rukavina Rux.

-Pozivam predsjednika Zajednice sportova Grada Gospića Nikolu Starčevića da podnese neopozivu ostavku tu funkciju i to  iz više razloga. Smatram da on nije sposoban voditi Savez te da među klubovima i sportašima izaziva podcjenjivanja pojedinih sportova i pravi razliku među klubovima. Za sutra je  sazvao Skupštinu da se usvoji novi Statut koji je Nikola Starčević pripremio samoinicijativno, bez Izvršnog odbora i želi da se takav usvoji. Novi Statut je napravljen van zdrave pameti i pogoduje samo Nikoli Starčeviću jer sebe stavlja u prvi plan, tj. da bi kao predsjednik mogao odlučivati o svemu, bez Nadzornog i Izvršnog odbora i Skupštine.

Ovdje nisam samo zbog sebe nego stojim iza svih klubova u Zajednici sportova Grada Gospića. Treba nam novi predsjednik kojega po starom Statutu treba izabrati Izvršni odbor, a ne Skupština, kao što je to bilo u slučaju izbora Nikole Starčevića.  Nepravda je nanesena mnogima, a i meni osobno jer sam dostavio zahtjev za financijska sredstva koja su mi potrebna za skora natjecanja, a Grad Gospićih ih je doznačio prema Zajednici. Ta odobrena sredstva, kao i sredstva još nekih klubova, ja i ostali nismo vidjeli jer su ista prebačena na druge klubove, što se protuzakonito. Ako je jasno naglašeno da se odobrava powerlifting klubu Rux 5000 kn,  onda ta sredstva ne mogu otići Hrvačkom klubu Gospić, kao i sredstva od Rukometnog kluba Gospić koje je Nikola Starčević samoinicijativno dodijelio drugima, ističe Marijo Rukavina Rux.

Svoje tvrdnje Rux potkrjepljuje podacima o datumima i iznosima uplata na ime gospićkih sportskih klubova, pri čemu se ističe kako je Starčević, umjesto razdiobe namijenskih sredstava klubovima, taj  novac samoinicijativno i nenamjenski prebacio Hrvačkom klubu Gospić. Riječ je iznosu od 25.000 kn, za što Rux tvrdi kako njihov zahtjev za sredstvima nije ni otišao prema Gradu i čije  pravdanje sredstava privremenog financiranja jos uvjek nije prihvaćeno. U tu kategoriju, tvrdi Rux, spada i 26.500 kn za NK Gospić čiji zahtjev isto tako nije otišao prema Gradu za navedena sredstva.

M.S./Rux

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here