Kako smo već javljali u Slovačkoj je jučer održano međunarodno prvenstvo u bench pressu na kojem su sudjelovali i hrvatski predstavnici. U gradu Trnava kod Bratislave održano je vrlo jako međunarodno bench press koje se inače tradicionalno održava u danima uoči Božića. Europski božićni Raw Bench Press Cup okupio je preko 90 natjecatelja iz nekoliko srednjoeuropskih zemalja. Natjecatelji iz Slovačke, Češke, Mađarske, Austrije i Hrvatske odmjerili svoju snagu u najpopularnijoj disciplini powerliftinga, potisku s klupe. Hrvatsku je predstavljao Marijo Rukavina, član Powerlifting kluba „Rux“ iz Gospića. Broj natjecatelja, koji je inače duplo veći nego smo navikli u domaćim prilikama, upravo pokazuje kolika je popularnost ovog sporta u Europi, napose u srednjoeuropskim zemljama.
Marijo Rukavina podigao je 195kg i tim rezultatom zauzeo je prvo mjesto u seniorskoj kategoriji do 100kg, a sveukupno četvrto mjesto u apsolutnom poretku natjecatelja!
Uz Marija Rukavinu hrvatsku delegaciju predstavljali su i Adriano Alić kao Ruxov asistent na natjecanju te Siniša Knežević, predsjednik Hrvatske powerlifting organizacije.
Marijo Rukavina, inače dopredsjednik HPO uspješno je dogovorio suradnju s predsjednikom svjetske WUAP powerlifting federacije te se iduće godine očekuju natjecanja po pravilima ove federacije i kod nas. Marijo Rukavina time postaje službeni predstavnik i promotor WUAP organizacije kod nas. Rukavina i Knežević ujedno su ostvarili dogovor o široj regionalnoj suradnji powerliftera te će nakon usklađenja međunarodnog kalendara biti određen i datum održavanja Balkanskog powerlifting prvenstva u Hrvatskoj, vrlo vjerovatno u Gospiću. Također je ostvarena i suradnja na regionalnoj razini oko dovođenja svjetske profesionalne powerlifting federacije WRPF na naše prostore. Na taj način na domaćim natjecanjima možemo očekivati i najbolje europske profesionalne dizače što je i naznačeno kao smjer djelovanja HPO ljetnim natjecanjem u Gospiću (Gospić Power Union). Hrvatska powerlifting organizacija ovime želi okupljati doista najbolje hrvatske powerliftere koji će u okršajima sa svojim kolegama iz inozemstava stjecati iskustva i sagledati svoju realnu poziciju u disciplinama snage. Gospić će uz Vukovar sljedeće godine svakako postati središta ovakvih natjecanja i događanja.

Gs Press / S. K./L. O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.