Russia -57,5 C, Australia +48,3 C, Gospić u zlatnoj sredini sa -2,2 C!

0

Sinoć su se u Rusiji temperature spustile skoro pa do -60 C, a u Australiji toplinski val diže temperature do +50 C.  Jutros u 7 sati Gospić je mjerio “normalnu” temperaturu od -2,2 C.  S obzirom na extremne temperature od gotovo 100 C razlike između Australije i Rusije, Gospić se nalazi u zlatnoj sredini!

Hrvatska danas

Promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Malo snijega past će ponajprije u istočnim i gorskim predjelima, i to uglavnom u prvom dijelu dana. U Dalmaciji povremeno kiša ili pljuskovi, osobito na južnom dijelu. Vjetar većinom slab. Ujutro te ponovo navečer duž obale većinom umjerena, podno Velebita i jaka bura. Na krajnjem jugu još prijepodne jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 0 do 4, a na Jadranu od 7 do 12 °C.

Hrvatska sutra

Umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice u gorju i Slavoniji vrlo slab snijeg, dok će u Dalmaciji biti kiše ili pljuskova. Na sjevernom Jadranu i u središnjim predjelima uglavnom bez oborine te uz dulja sunčana razdoblja. Vjetar većinom slab. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita lokalno i s olujnim udarima, a na južnom dijelu jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -1, a na Jadranu od 2 do 6, na krajnjem jugu i do 9 °C. Najviša dnevna većinom između -1 i 3, a na Jadranu 8 i 12 °C.

Gs Press / DHMZ / www.severe-weather.eu

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here