U  Kulturno informativnom centru Gospić  održano  je večeras predstavljanje knjige  „Druga strana Rubikona –politička strategija Alije  Izetbegovića„  autora  dr. sc. Miroslava Tuđmana. Autor je i sam bio sudionik važnih dijelova novije hrvatske povijesti  pa  publika, kao i svi čitatelji ove knjige mogu iz prve ruke doznati mnoštvo slabo poznatih detalja vezanih uz politiku bivšeg predsjednika BiH Alije Izetbegovića na državnoj razini. Kako je rekao sam autor dr. sc. Miroslav Tuđman najvažniji dionici političkih i vojnih događanja iz zadnjeg desetljeća 20. stoljeća više nisu među živima, ali zato brojni dokumenti, svjedočenja, snimci  i stenogrami dokazuju svu ispravnost hrvatske vanjske politike, posebno u vrlo osjetljicim situacijama poput one tijekom rata u BiH. Nazočnima se najprije obratio župan dr. Darko Milinović.

-Kao bivši član Saborskog odbora za nacionalnu sigurnost moram se zahvaliti dr. Miroslavu Tuđmanu na svemu što je učinio i čini za Hrvatsku. U nama su još uvijek svježa sjećanja na nedavni herojski čin generala Praljka koji je, u to sam sasvim siguran, osuđen za nešto što nije skrivio. S nama je večeras  i biskup dr. Mile Bogović. Znamo da nam vjera brani oduzeti sebi život, ali general Praljak nije želio da ga se smatra ratnim zločincem. Uvjeren sam da se u ovoj knjizi nalaze odgovori na mnoga pitanja, pa i ono zbog čega se sudi Hrvatima iz BiH, zaključio je župan dr. Milinović.

U ime organizatora ove promocije godorio je Anđelo Miloš, meštar Zmajskog stola u Hrvatskoj, dok su knjigu predstavili biskup dr. Mile Bogović i sam autor. Dr. Mile Bogović smatra kako ova knjiga definira mnoge elemente koji su oblikovali političku  i sigurnosnu situaciju u BiH. Kako tvrdi biskup Bogović  u  BiH se sada stvara islamska vojska koja se bori i u Parizu i Sarajevu. To se ne shvaća ozbiljno, iako bi trebalo jer je Hrvatska prva na udaru, opet kao kršćansko  predziđe Europe. Dr. sc. Miroslav Tuđman potanko je iznosio brojne detalje iz svoje zadnje knjige od kojih su mnogi zazvučali proročanski u smislu nacionalne sigurnosti u RH. Ponašanje Alije Izetbegovića i danas njegova nasljednika sina Bakira  Tuđman smatra uvijenim načinom proširenja islama, s tim da se jedno političko i vjersko lice pokazuje Europi, a drugo pojedinim ekstremističkim skupinama unutar nekih  država na Bliskom istoku. Zadnja događanja i prijepori na političkoj sceni država u regiji, posebice u BiH  potvrđuju kako je izlazak  knjige  dr. Tuđmana došao u vrijeme kada će ovo štivo čitateljima pojasniti uzroke i posljedice  sve učestalijih političkih animoziteta Hrvatske i Federacije BiH.

Nakon predstavljanja knjige  održano je paljenje svijeća kod biste prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kardinala Alojza Stepinca i kod  spomenika poginulim hrvatskim braniteljima. Organizator ovog događanja je  „Družba  braće hrvatskoga zmaja”,odnosno  članova Zmajskog stola  Gospić.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.