Danas su u  zajedničkoj humanitarnoj akciji  Rotary klub Gospić, Rotary klub Zagreb Medveščak i Rotary klub Zagreb Ilica isporučili zaštitne vizire i  dezinficijense Općoj bolnici Gospić i domovima zdravlja u Lici

Zagreb, 29. travnja 2020. –  Zajednička humanitarna akcija Rotary klub Zagreb Medveščak, Rotary klub Gospić i Rotary klub Zagreb Ilica usmjerena je na pomoć medicinskim ustanovama u Ličko Senjskoj županiji.

Danas je Općoj bolnici Gospić isporučena veća količina dezinficijensa koji će omogućiti održavanje propisanih uvjeta dezinfekcije prostora u kojima borave pacijenti i bolničko osoblje.  Osim dezinficijensa u okviru ove humanitarne akcije, bolnici i domovima zdravlja u Lici isporučeni su zaštitni viziri koji će omogućiti zaštitu medicinskog osoblja, a time i pacijenata od širenja zaraze, a prethodno su prošli test za primjenu u medicinskim ustanovama.

Rotary klubovi žele dati potporu hrvatskim proizvođačima pa su akciju proveli u suradnji s hrvatskim poduzećima Labud d.d. , Unija Nova d.o.o. i Hladni Val d.o.o.

Ova je akcija još jedna u nizu pomoći medicinskom osoblju na prvim linijama obrane od COVID-19. Organizirana je od strane četrdeset i četiri kluba i velikog broja rotarijanaca u Hrvatskoj koji sudjeluju u akciji kojom se proizvode, distribuiraju i dostavljaju zaštitni viziri za medicinsko osoblje širom Hrvatske te dostavljaju druge vrste zaštitne opreme i sredstava.

Mirjana Vrkljan Radošević
predsjednica RC Gospić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.