Pastoralni centar u Baškim Oštarijama ovih je dana domaćin pastoralnog projekta Hrvatske biskupske konferencije za Rome pod nazivom Romska odgojna zajednica.

Sestra Karolina Miljak, nacionalna ravnateljica za pastoral Roma u Hrvatskoj, zajedno s aktivnim laicima, posebno s prof. dr. sc. Nevenom Hrvatićem, neumorna je u provođenju tog projekta koji kroz 20-tak godina svoga postojanja pomaže razvoj generacija romske djece u Hrvatskoj.

– Ovo je jedan oblik življenja zajedničkog. U ovom projektu pokušavamo “biti zajedno”, sve ono što sačinjava “biti zajedno” je tu, zajedničko druženje, zajednička zabava, a sve u svrhu da se sve više povezujemo. Prije 30 godina smo počeli sa ovim projektom i nakon toga su nam se priključili brojni volonteri, profesori, župnici i drugi. Prije 15-ak godina smo počeli sa osnivanjem povjerenstva pri nadbiskupijama i biskupijama, tamo gdje ima više od 500 Roma. Ove ljude koje vidite da rade su djecom su sve volonteri, i zahvaljujem im se na tome, kazala je sestra Karolina Miljak.

Domaćini ovog pastoralnog susreta su vlč. Josip Štefančić i župnik Marinko Miličević, uz podršku Gospićko-senjske biskupije.

Gs Press / Nick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.