Čini se da je naš jučerašnji tekst  o iseljenju Udruge „Hrvata romske populacije“ na području Gospića izazvao podosta komplikacija, ali i nedoumica. Prije četiri godine Udruga je zahvaljujući Gradu Gospiću dobila svoj radni prostor. Postalo je to mjesto okupljanja članova Udruge, održavani su brojni sastanci, pronalazila rješenja za probleme pripadnika ove populacije koja i na ovaj način želi ispravnu i pozitivnu percepciju okoine i asimilaciju u društvu. U toj prostoriji je jučer održan sastanak na kojem je nazočilo 30-ak članova udruge. Na sastanku se raspravljalo o poboljšanju rada ove udruge, uspješnijem školovanju i odgoju djece, kao i stambenom zbrinavanju Roma. Ovom je prigodom posebno bio istaknut problem radnog prostora koji je Udruzi dodjeljen za njihov rad i djelovanje. Kako je tada neslužbeno kazano, vlasnik prostora, Grad Gospić, odlučio je taj prostor dodijeliti drugim korisnicima.

Od Grada Gospića u prispjelom je dopisu, kojega potpisuje zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, istaknuto je kako je Ugovor o prostoru istekao koncem prošle godine. Osim opomene, Grad Gospić je predsjednika Udruge Josipa Brajkovića obavijestio i o nadnevku do kojega u mjesecu ožujku ove godine treba ispraznitu  prostor koji su koristili. Grad Gospić također je od Udruge „Hrvata romske populacije“ zatražio povrat sredstava odobrenih za rad Udruge  još iz 2017. godine. Razlog tome je navodno nenamjensko trošenje tih sredstava.

Iz ove romske udruge još nema službenog očitovanja. Čuli smo samo privatne, neslužbene izjave nekolicine članova udruge po kojima će ubuduće morati u svojem radu angažirati pravnika i financijskog eksperta.

-Pa kada smo napravili nešto krivo, što nas ‘ko ljudi  nisu pozvali i objasnili nam što treba napraviti. Objasnili i pomogli nam da to riješimo. Ovako nam se dolazi i zove samo onda kad su neki izbori, govore s podosta gnjeva Gospićani romske populacije.

GS press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.