Nakon što je Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević u studenom prošle godine svečano u Gospiću uručio ključeve stanova u višestambenoj zgradi koja je sagrađena po modelu POS-a, Grad Gospić kreće u novi provedbeni program poticane stanogradnje.

Tom prigodom Grad Gospić posjetio je zamjenik direktora APN-a Krešimir Žunić koji se osvrnuo na kvalitetnu dosadašnju suradnju sa Gradom, te istaknu kako je i cilj same državne agencije APN-a provođenje državne stambene politike kroz alat poticane stanogradnje.  Naglasio je kako Grad Gospić dokazani partner APN-u što je rezultiralo izuzetno povoljnom cijenom stana za kupce, među najnižima u RH, za što je bilo potrebno osigurati od strane Grada zemljište i infrastrukturu, te dio troškova izgradnje građevine.

Zamjenik direktora gosp. Krešimir Žunić podsjetio je predstavnike grada (na inicijativu ministra Lovre Kušečevića) na skoro stupanje zakona o subvencijama kamata na stambene kredite za sve sugrađane koji žele riješiti stambeno pitanje na drugačiji način od višestambenih jedinica (zgrada)!

Zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan izjavio je kako će se temeljem dogovora APN-a i Grada provesti anketa i prikupiti svi relevantni podaci i elementi u cilju izrade što kvalitetnije snimke stvarnih potreba potencijalnih kupaca, a kako bi se na što primjereniji način pristupilo operativnoj razradi predmetnog projekta izgradnje nove stambene građevine, te već i ovim putem pozvao sve zainteresirane građane da se jave u nadležni ured Grada.

Gs Press / Nikola Mraović

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.