Ljestvicu predvodi Kaniška koja je očekivano na liderskoj poziciji, ali treba biti iskren i priznati da branitelji ljetnog memorijala ne djeluju uvjerljivo i osim izvedbe u dosadašnjoj ljepotici turnira protiv Sv. Roka nisu odigrali ništa posebno. Ipak Kaniška je jedan od najvećih favorita za naslov i ujedno obranu naslova ljetnog memorijala.
SV.ROK je trenutno drugoplasirana momčad skupine A. prikazuju najljepšu igru koja je prepuna dinamike i atraktivnosti što gledatelje zadovoljava pa su njihove utakmice najgledanije na turniru. Ukoliko u nastavku turnira svetoročani ostanu u ovakvom ritmu mogu otići i do kraja , što ne bi bilo iznenađujuće.
Trećeplasirani Cb Miro igra toplo-hladno. Turnir su otvorili uvjerljivom pobjedom nad Brzim i Žestokima, a već u slijedećem kolu pali ”bez ispaljenog metka” od strane svetoročana. Momčad ima kvalitetu i širinu što je pokazala u poslijednjem susretu kada su demolirali Marakanu. Preostaje im borba čak i za poziciju broj jedan skupine A ukoliko u sljedećem kolu svladaju Kanišku što sigurno nije nemoguće.
DID je trenutačno na posljednjoj poziciju koja vodi u daljnje natjecanje, na otvorenju memorijala porazila ih je Kaniška što ih nije poremetilo, štoviše povezali su dva jako važna trijumfa i došli u situaciju da s dvije pobjede u preostala tri kola mogu čak do trećeg ili drugog mjesta, ali njihovo finale bit će Marakana u posljednjem kolu. Ta utakmica mogla bi odlučiti četvrtfinalistu.
Jedno od najvećih razočaranja lanjski je finalist Marakana koja je iznenađujuće prosula bodove protiv Ogija i Žoharai nakon toga kao da se nisu oporavili, a da imaju kvalitetu pokazali su pobjedom nad Brzima i Žestokima i odličnom izvedbom u utakmici sa svetoročanima gdje su nesretno izgubili. Ako ih rezultati ostalih utakmica ”pomaze”, o prolasku među osam najboljih odlučivati će već spomenuta utakmica s DID-ovima.
Brzi i Žestoki svoje šanse za prolazak grupe sveli su na čistu matematiku koja im baš i ne die u prilog s obzirom da su izgubili od izravnih konkurenata, a bodove upisali protiv lidera Kaniške što je najveća senzacija u dosadašnja četiri kola.
Puno ivše očekivalo se od ”Brzih” čak su slovili za jedno od potencijalnih izenanđenja međutim jednostavno nije išlo.
Ogi i Žohari otvorili su memorijal pobjedom i nestali sa scene Ipak upišu li četiti boda iz preostala tri kola mogli bi se naći u playoffu, ali to neće biti lako jer njihova igra je daleko ispod razine za najboljih osam.

Večeras je na rasporedu 5.kolo skupine A.

19:00h OGI I ŽOHARI – BRZI I ŽESTOKI
20:20h D I D – SVETI ROK
21:40h KANIŠKA – CB MIRO
slobodna MARAKANA


TABLICA
1. KANIŠKA 4 3 1 (7-3,137:111) 6
2. SV. ROK 3 2 1 (5-3,104:105) 4
3. CB MIRO 3 2 1 (4-2, 88 : 61) 4
4. D I D 3 2 1 (4-3, 84: 82) 4
5. MARAKA 4 1 3 (4-6,121:127) 2
6. BRZI I ŽES 4 1 3 (3-6,124:131) 2
7. OGI I ŽOH 3 1 2 (2-5, 60:105) 2

Gs Press / Miroslav Meske Mesić

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.