Očito je sinoć održani sastanak župana Darka Milinovića sa zaposlenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim ravnateljima, sindikalistima  i članovima Školskih odbora polučio pomalo neočekivane rezultate. Podsjećamo kako je župan tijekom obraćanja nazočnima, a kasnije i novinarima, težište svojega izlaganja koncipirao na ustavnoj kategoriji po kojoj djeca imaju pravo na obrazovanje. Na to je jutros reagirao predsjednik nezavisnog sindikata  zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec koji je u svojem otvorenom pismu uglavnom negirao iznesene činjenice. U privitku vam u cjelosti donosimo odgovor župana Darka Milinovića.

-Gospodine Mihalinec, da Vas podsjetim da sam izabran kao župan na neposrednim izborima i kao što Vi koristite svoja prava kao sindikalist ja sam obvezan biti župan svih građana, a poglavito onih roditelja koju izražavaju nezadovoljstvo ovakvim načinom rješavanja statusa djelatnika u obrazovnom sustavu.

Na sastanku je bilo  preko 130  ljudi, a ja sam pozvao ne samo one koje imenujem  kao župan već i predstavnike roditelja i  učitelja odnosno da Vam pojasnim kompletne Školske odbore. Vrlo jasno sam na tom sastanku rekao da podržavam nastojanja  u  poboljšanju statusa djelatnika u obrazovnom sustavu, ali također sam rekao kako roditelji u sve većem broju izražavaju nezadovoljstvo što se djeci  onemogućava ustavno pravo na obrazovanje i bila je po meni na sastanku  tolerantna i  vrlo kvalitetna rasprava.

A ova izvanredna situacija, nadam se da se u tome slažemo, zahtjeva uključivanje sviju u dijalog i nadam se da protiv dijaloga nemate ništa.

Čudi me koliko daleko doseže Vaša nekorektnost. U prilog tome govore i riječi g. Mirka Sankovića, predsjednika Sindikata hrvatskih učitelja Ličko-senjske županije  koji je aktivno učestvovao na sastanku, zagovarao štrajk te mi se zahvalio na organizaciji sastanka riječima: „Dobro je da ste nas sve ovdje okupili.“

Toliko o Vašim „istinama „ gosp. Mihalinec.

Župan mr. Darko Milinović, dr. med.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.