Portal GS Press

n/r g. Nikole Mraovića

 

Poštovani,

u skladu s člankom 40. Zakona o medijima, a koji izričito propisuje da svatko ima pravo od glavnog urednika zahtijevati da bez naknade objavi ispravak objavljene informacije kojom su povrijeđena njegova prava i interesi, molim Vas da na portalu Gs Press u članku pod naslovom “Snježna slikovnica na glavnom trgu u Gospiću” objavljenom 24.2.2018. god. objavite ispravak netočnih navoda i to u cijelosti.

Dakle, u svom članku pod naslovom “Snježna slikovnica na glavnom trgu u Gospiću” navodite određe neneistine na koje smo dužni reagirati. Prije svega navodite kako je sanjkaonica umjetni brežuljak. Naime, nije nam jasno što bi značio “umjetni brežuljak”, ali radi se o sanjkaonici koju su vrijedni zaposlenici gradskog poduzeća Komunalac d.o.o. i zaposlenici Grada Gospića zaposleni na javnim radovima napravili prikupljanjem okolnog snijega s Trga na jednu hrpu za potrebe  sanjkanja.

Osim toga, ovo nije slučajna akcija, što bi se navedenim tekstom dalo naslutiti, već organizirana akcija Grada Gospića i ustanova Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčević Gospić, Samostalne narodne knjižnice Gospić i Turističke zajednice Grada Gospića koji su se potrudili osmisliti sadržaje kako bi uveselili djecu “Ledenom slikovnicom” i privukli ih na središnji gospićki trg kako bi dan proveli zajednički u igri, zabavi, smijehu i veselju. Svoj veliki doprinos ovoj akciji dali su i volonteri Volonterskog centra, rukometaši RK Gospić i Alumni klub Veleučilišta Nikola Tesla.

Naglašavamo kako “Ledena slikovnica” nije nastavak,  kako navodite, tradicije pod drugim imenom jer tradicijom ne možemo nazvati manifestaciju “Festival snjegovića” koja se održala samo jedne godine. Ipak, složiti ćemo se da je i to bila također hvale vrijedna akcija. Ukoliko se snijeg pojavi i u manjoj količini narednih godina Grad Gospić svakako će biti još inovativniji i kreativniji u stvaranju i osmišljavanju ovakvih aktivnosti.

Po prvi puta organiziramo sanjaklište i na Ličkom Osiku kako bi najmlađi stanovnici i tamo osjetili radost okupljanja i zajedničkog zimskog radovanja uz besplatan topli čaj. Stoga pozivamo svu djecu da nam se pridruže sutra, u nedjelju 25. veljače na LičkomOsiku s početkom u 11 sati.

Na kraju, složit ćemo se, najvažnije od svega je da imamo pružiti što našim najmlađima, ova akcija je uspjela o čemu svjedoči današnja sreća s Trga i vesela i nasmijana lica, što je zapravo neprocjenjivo. I upravo zato smatramo da je svako umanjivanje vrijednosti današnjeg događaja u tonu Vašeg članka neumjesno i suvišno.

S poštovanjem,

Kristina Prša

Zamjenica Gradonačelnika Grada Gospića

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.