Poštovani,

Ovim putem smatramo nužnim reagirati  na brojne uzastopne izrečene neistine, pa tako  i današnjim službenim  gradonačelnikovim priopćenjem objavljenim na jednom lokalnom (gradonačelnikovom) portalu.

Naime, iz gradonačelnikova priopćenja ispostavlja se da isti ima određenu amneziju kada naglašava da se izglasavanje Proračuna moralo dogoditi pošto bi u protivnom Gradsko Vijeće moralo na izbore i kako je to bila jedina mogućnost za zadržati sinekure, želeći omalovažit značaj Predstavničkog tijela Grada što mu kao izabrani od građana predstavnici nećemo i ne smijemo dopustiti.

Gradonačelnik kao da je prespavao odbijanje Proračuna koncem 12. mjeseca od strane Koalicije predvođene HDZ-om kada smo jasno rekli što mislimo o istome i to na dva glasovanja. Od naše strane kalkulacija nije bilo, izbori su ovisili samo o gradonačelniku koji je samo morao izaći iz Gradske vijećnice i ne predložiti privremeno financiranje. Međutim, upravo je gradonačelnik taj koji je molio i tražio žurno od Gradskog vijeća uvrštavanje privremenog financiranja grada u Dnevni red  kako bi izbjegao izbore. (Dokument u privitku)

Napominjemo, a što smo izjavili i prilikom izglasavanja Proračuna, da kao većina u Gradskom vijeću  ne želimo biti oni koji ruše ili onemogućavaju rad, koji stopiraju neke projekte koje samo gradonačelnik  vidi u ovom dokumentu i koji su negdje skriveni kako je i on sam rekao i koje nitko drugi ne vidi!?!  Ne želimo biti remetilački faktor, ali šaljemo i jasnu poruku da smo protiv ovakvog Proračuna koji ne nudi ništa građanima. Stoga smo kao Koalicija podigli samo jednu našu ruku kako bi ovaj Proračun koji ne zaslužuje prolaznu ocjenu prošao i koji ide na dušu gradonačelniku koji ga je i predložio. Smatrali smo tada, a i danas da Gospiću ne trebaju novi izbori jer oni neće dovesti do brzog rješenja s obzirom na novi izborni Zakon, ali isto tako moramo poslati jasnu poruku da se gradonačelnikov posao sveo na obmanjivanje javnosti i nerad, šikaniranje zaposlenika, sudske sporove koji će grad dovesti u značajne financijske probleme i paralizu sustava.

Dajemo ruku suradnje, ali tražimo od gradonačelnika da počne raditi svoj posao koji se na žalost  sveo samo na samohvalu putem medija, ali isto tako poručujemo da nećemo dopusti gradonačelnikovu samovolju jer za to imamo vijećnički mandat koji su nam dali građani ovoga grada, te ćemo upozoravati na sve propuste od strane istoga i na legitiman zakonski način i reagirati kada to bude potrebno.

Klub vijećnika HDZ-a, HSS-a i HSP-a dr. AS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.