Poštovani,

prisiljen sam na reakciju vezanu uz  članak pod naslovom „SRAMOTA – nervozni gubitnik Račić napao novinara“ objavljen na portalu „Likaonline“, a kojega je prenio i Vaš portal „GS Press“ dana 22. kolovoza 2016. godine.

Naime, u spomenutom članku se navodi cijeli niz neistina i zlonamjernih insinuacija pa imam potrebu iznijeti argumente koji u potpunosti demantiraju čudnovate navode koje autor teksta navodi.

Kao prvo, nisam napao novinara, o čemu mogu svjedočiti ljudi koji su sjedili na terasi Highlander’s puba u vrijeme kada smo se gosp. Marin Smolčić, njegova supruga i ja slučajno susreli te srdačno pozdravili i rukovali.

U srdačnom razgovoru bez trunke povišenih tonova pitao sam gospodina Smolčića kako to da sam u nekoliko dana od poznatog i pozitivnog Hrvoja Račića o kojem je isti pisao cijeli niz pozitivnih članaka, odjednom postao nepoznati načelnik, gubitnik i totalni negativac.

Nakon mog upućenog pitanja gosp. Smolčić je povisio ton i počeo vikati da on nije pisao spomenute članke i da me sram može biti što mu se obraćam i da sam mu pokvario dan, nakon čega je vikao da mu se ispričam jer on nije pisao spomenute članke.

Moj odgovor je bio u blagom tonu s osmjehom na licu da mi je poznat njegov rukopis,  ali da se ispričavam ukoliko on stvarno nije napisao prethodne članke na spomenutom portalu koji zadnjih dana objavljuje vrlo grube, neistinite i pretenciozne članke koji se tiču mojega imena.

Stvarno nisam znao da se gospodina Smolčića ne smije ništa pitati. Očito sam naivan i ne znam kako stvari u Gospiću stoje, a izgleda da je spomenuti gospodin pod nekom posebnom zaštitom i nije navikao na pitanja i razgovor s ljudima koji nemaju bezuvjetno istovjetno mišljenje s njim.

Gospodine Smolčiću, duboko i iskreno Vam se ispričavam što sam slučajno hodao ulicom i pristojno Vas pozdravio i pristojno postavio pitanje. Obećavam da se to više nikada neće ponoviti. Idući put kad Vas vidim prijeći ću na drugu stranu ulice kako Vas  nešto ne bi uznemirilo.

Sve ostale insinuacije koje su plod autorove mašte u potpunosti odbacujem, a način na koji se od strane portala protiv mene vodi hajka podsjeća me na neka druga vremena za koja sam mislio da su daleko iza nas. Ponosni sam član najstarije hrvatske stranke  – HSS-a, čiji  program  podržavam, zastupam i provodim, kako u ovoj kampanji za parlamentarne izbore tako i na lokalnoj razini u prethodna tri mandata na mjestu načelnika Općine Lovinac, u čemu me je na posljednjim lokalnim izborima prije 3 godine  podržala bratska demokršćanska stranka HDZ, njezino vodstvo i članstvo kao i najviši dužnosnici te stranke predvođeni  dr. Darkom Milinovićem.

Moram se osvrnuti na još jedan komentar ekipe „Likaonline“ portala. Svi koji su me viđali ovih dana diljem IX. izborne jedinice mogu potvrditi da uopće nisam nervozan, kako autor teksta tvrdi. Vjerujte mi, tisuće je svjedoka, a vjerojatno ste i Vi  jedan od tih svjedoka.

Također, pozivam sve  autore tekstova koji su zadnjih dana na vašem portalu objavili tekstove o meni  da preispitaju sebe, svoje svjetonazore, svoje obitelji, svoju čast, poštenje i svoj doprinos našoj jedinoj i voljenoj domovini Hrvatskoj.

Zbog svega navedenog molim Vas da na internetskom portalu „GS Press“  sukladno odredbama čl.40.- 42. Zakona o medijima objavite ovaj zahtjev za objavu ispravka netočnih informacija. Također Vas molimo da ispravak objavite u cijelosti, a sve s ciljem točnog i objektivnog informiranja javnosti.

Sa štovanjem,

Hrvoje Račić

Kandidat Hrvatske seljačke stranke na izborima za Hrvatski Sabor u IX. izbornoj jedinici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.