Obilježavanje Dana grada Gospića  i ove je godine bio veliki i po sadržajima raznolik događaj.  Na Trgu Stjepana Radića sve je započelo s postrojavanjem povijesnih postrojbi iz nekoliko gradova.  Postrojili su se: Otočki graničari, Straža grada Bakra, Trenkovi panduri iz Požege, Keglevićeva straža iz Pregrade, Djevojačka straža iz Križevaca i domaćini iz Gospićke garde „Vukovi“. Postrojavanje su pratile folklorne skupine iz nekoliko gradova, a prijavak je simbolički predan gradonačelniku Grada Gospića Petru Krmpotiću.

Na velikoj pozornicu su se najprije su nastupili članovi  Gradskog zbora „Vila Velebita“ . Uslijedio je nastup Folklorne skupine „Vila Velebita“ iz Pazarišta koji su u prosjeku uvijek najmlađi sudionici ovakvih priredbi. Vidjeli smo i čuli  HKUD „Lika“ iz Ličkog Osika, kao i KUD „Peruča“ iz Hrvaca. Nastupio je  i  HKUD „Široka Kula“ iz Široke kule. Uobičajeno uigrani bili su ponovno  članovi TO POU „dr. Ante Starčević“ iz Gospića, a nakon njih folklorni ansambl istoga učilišta.

Dok je sa pozornice odjekivala pjesma, trajala je etno-gastro manifestacije „Gospić i prijatelji“. Iz Grada Rovinja opet su nam u pohode došli majstori delicija koji i ove godine  nisu žalili pečene ribice, fritaje s tartufima, bakalar, sir, pršut i poznata istarska  vina.  Nešto prije 23 sata na pozornicu se popeo popularni Ivan Zak sa svojom grupom. Pred prepunim trgom Zak je imao lagan posao da bi atmosferu doveo do usijanja.  Krcate su bile sve ulice i površine oko trga. Bila su to mjesta  s mnogim štandovima i  dječjim igraonicama. Princip obilježavanja Dana grada Gospića po formuli „za svakoga ponešto“ i ovoga je puta uspio u punoj mjeri.

Gs Press / N. Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.