Razmjena sjemenja  i predavanje “Očuvajmo biorazzznolikost – upoznajmo životinjske saveznike u vrtu”

utorak, 28. ožujka 2017.g. u 18 sati, velika dvorana KIC-a

 

Kulturno  Informativni Centar Gospić i Udruga „Biovrt – u skladu s prirodom“ organiziraju predavanje na temu “Očuvajmo biorazzznolikost – upoznajmo životinjske saveznike u vrtu”, a nakon predavanja održat će se razmjena domaćeg sjemenja.

Suradnja s prirodom i bioraznolikost jako su bitni u uzgoju zdrave hrane. Upoznajte dio tog živog svijeta oko nas i naučite kako mu svi mi možemo pomoći u opstanku. Znanjem o korisnim životinjama u vrtu i načinima kako osigurati ravnotežu između korisnih organizama i nametnika uvelike si olakšavate uzgoj zdrave hrane bez potrebe za prskanjima ili dodatnom intervencijom u vrtu.

Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica Udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, zaljubljenica u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka, otkrit će neke od načina kako postići ravnotežu u vrtu.

Udruga „Biovrt – u skladu s prirodom“ od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom,  stvara zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Posjetitelji koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima pozivaju se na razmjenu sjemenja s Udrugom Biovrt, a samim time doprinose očuvanju naše biološke raznolikosti. Ukoliko nas posjetite, a nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

Radujemo se Vašem dolasku!

Ravnateljica, Danijela Bogić

Gs Press / KIC Gospić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.