U Ravnateljstvo policije je 18. svibnja 2017. godine, po pozivu, pristupio načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar u pratnji odvjetnice, radi davanja izjave na okolnosti pritužbe građana o postupanju policijskih službenika i načelnika navedene uprave.

Prilikom pristupanja davanju izjave načelnik Podnar je izjavio kako želi da razgovoru prisustvuje njegova odvjetnica Katja Jajaš te su mu policijski službenici priopćili kako zastupanje odvjetnice u ovom trenutku nije moguće, budući da protiv njega nije pokrenut disciplinski postupak nego se radi samo o provjerama navoda iz pritužbe.

Nakon objašnjenja da odvjetnica u ovom trenutku ne može biti prisutna, načelnik Podnar je dao izjavu na okolnosti navedenih u pritužbi, o čemu je sačinjena izjava na zapisnik, koju je i potpisao. Nakon potpisivanja izjave načelnik Podnar napustio je prostorije Ravnateljstva policije.

S obzirom na navedeno, odlučno demantiramo da je predmet razgovora bilo kriminalističko istraživanje, kao i navode iz SMS poruke upućene pojedinim medijima da je načelnik Podnar ovom prilikom bio „mučen“.

Također, tijekom dana Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je i podnesak Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora s upitom da li se nad načelnikom Policijske uprave ličko-senjske Antom Podnarom provodi ispitivanje zbog poduzimanja radnji iz nadležnosti policije koje se odnose na Darka Milinovića, potpredsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i saborskog zastupnika te ovom prilikom ističemo kako se predmetno postupanje nije niti u jednom segmentu odnosilo na Darka Milinovića, o čemu je upućen odgovor Odboru.

Gs Press / Ravnateljstvo policije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.