Jedna od najvažnijih točaka na večerašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a bila je vezana uz ostavku predsjednika ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije i predsjednika općinskih i gradskih odbora. Tijekom sjednice večeras je donesena  odluka o raspuštanju Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije. Raspuštanje ŽO HDZ-a uslijedilo je nakon jučerašnje press konferencije sad već bivšeg predsjednika ŽO HDZ-a dr. Darka Milinovića. Povjerenikom stranke imenovan je prof. Darko Nekić, bivši gradonačelnik Senja, danas državni tajnik.

Nakon sjednice Darko Milinović je rekao da je za njega odluka očekivana. “Nisam razočaran. Ne smatram to porazom. Ja sam jučer podnio ostavku, ovo je očekivana odluka. Idu izbori za predsjednika i županijski odbor i ja sam je svjesno jučer dao“, rekao je Milinović, dodavši da je na sastanku bilo dosta rasprave.

Na ovaj se način stvari vraćaju na početak. Novi unutarstranački izbori za vodeću garnituru HDZ-a na prostorima Ličko-senjske županije mogli bi samo potvrditi veliku popularnost koju dojučerašnji predsjednik HDZ-a dr. Milinović  uživa među članovima stranke. Očituje se to i u njegovom rejtingu  na mjestu župana. Slično je i s predsjednicima ogranaka na razini  općina koji su najčešće načelnici općina ili kao u slučaju Grada Senja gdje predsjednik GO HDZ-a grada Senja Sanjin Rukavina, gradonačelnik Grada Senja.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.