Krasno – Na svetkovinu Uznesenja BDM, Velike Gospe, 15. kolovoza, u svetištu Majke Božje Krasnarske svečanu misu u 11 sati predvodit će gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Misu u 16 sati predvodit će ovogodišnji mladomisnik i kosinjski župnik vlč. Pero Jurčević.

Uoči svetkovine, večeras će u svetištu biti molitveno bdjenje koje će započeti u 18 sati pokorničkim bogoslužjem, križnim putem, misom i euharistijskim klanjanjem. Na samu svetkovinu Velike Gospe hodočasnici će imati mogućnost pristupiti sv. ispovijedi od 7.30 sati.

Oštarije – svetište Gospe od Čudesa biskup mons. mr. Zdenko Križić predvoditi će misu bdijenja uoči blagdana Velike Gospe. Misno slavlje počinje procesijom u 20 sati od stare škole preko starog Marmontovog mosta do ostataka nekadašnje velebne katedrale i današnjeg svetišta i crkve.

Središnju misu na svetkovinu Uznesenja BDM predvodi od 11 sati umirovljeni profesor na riječkoj Teologiji dr. Milan Šimunović.
Na blagdan Velike Gospe u 7 sati je jutarnja, u 9 sati hodočasnička a u 18.30 sati večernja misa u čast Sv. Obitelji za mlade i obitelji.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.