Izmjena vodovodnih cijevi u naselju Žabica je pri kraju. Nositelj projekta je gospićka „Usluga“ čiji direktor Milan Devčić u razgovoru ističe podosta krivu percepciju javnosti vezanu uz ovaj dio projekta.

-Vodovodne cijevi se mijenjaju prvenstveno zato što su dobrim dijelom trase duljine 3,1 km dotrajale pa su gubici vode bili veliki. Važno je istaknuti kako je riječ o azbestnim cijevima postavljenih još ’60.-ih godina. Azbest sam po sebi nije otrovan, osim kada se udiše azbestna prašina. Ovo je tek dio projekta vrijednog oko 14 milijuna kuna kojega zajedno sa Hrvatskim vodama realiziramo na širem području Gospića. Veći dio sredstava financira se preko Hrvatskih voda iz EU-fondova, dok poduzeće „Usluga“ financira ovaj projekt u iznosu od 20 posto. Vrši se potpuno renoviranje i modernizacija cijeloga sustava vodo opskrbe, sa izmjenom ventila za bolju regulaciju i nadzor potrošnje vode. U narednoj fazi radovi će se vršiti na dionici Donja Kaniža-Trnovačko Novoselo, najavio nam je direktor Usluge Milan Devčić.

Tijekom nekoliko simpozija Hrvatskih voda održanih kako bi se najavili novi projekti vezani uz obnovu vodo opskrbnih sustava naglašeni su enormni gubici u vodovodnoj mreži u cijeloj Hrvatskoj koji su u prosjeku značili gibitke vode od oko 50 posto!

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.