RADIONICE/PREDAVANJA IZ PODRUČJA SPORTSKE PSIHOLOGIJE

    utorak, 11. lipnja 2019. godine od 16 sati, velika dvorana KIC-a Gospić

 Kulturno Informativni Centar Gospić i Zajednica sportova grada Gospića organiziraju radionice/predavanja iz područja sportske psihologije. Voditeljica radionica/predavačica je profesorica psihologije Vesna Hude koja djeluje kao dječji i sportski psiholog u Zagrebu i Samoboru, a po potrebi i diljem Hrvatske.

Radionice/predavanja za trenere i sportaše održat će se prema sljedećem rasporedu:

  1. Radionica/predavanje za SPORTAŠE

Tema: KARAKTERISTIKE VRHUNSKIH SPORTAŠA

Vrijeme održavanja: 16.00 – 17.15 h

 Na radionici/predavanju ponajviše će biti govora o psihološkim i socijalnim faktorima koji utječu na uspjeh sportaša i ekipa (predanost sportaša i uživanje u onome što rade, intrinzična motivacija, kontrola ponašanja, disciplina, samopouzdanje, uspješno djelovanje u situacijama trenažnog i natjecateljskog pritiska te usklađeno zajedničko djelovanje igrača i cijele momčadi).

  1. Radionica/predavanje za TRENERE

Teme: USPJEŠAN TRENER, RAZVOJNE KARAKTERISTIKE SPORTAŠA RAZLIČITIH DOBNIH KATEGORIJA

Vrijeme održavanja: 17.30 – 18.45 h

 Sportske programe i natjecanja potrebno je uskladiti s uzrastom i novoom sposobnosti sportaša. Razvojne smjernice za djecu i mlade pomoći će trenerima u razumijevanju ponašanja i mogućnosti sportaša te osigurati uvjete za njihov cjeloviti kognitivni, emocionalni, socijalni i tjelesni razvoj. Djeca koja sudjeluju u sportu općenito su zdravija, postižu bolji uspjeh u školi, imaju bolje razvijene socijalne vještine i više su timski orijentirana. No, da bi se postigao pozitivan utjecaj na razvoj sportaševe osobnosti i ustrajanje u sportu, važno je zadovoljiti temeljne potrebe sportaša. Uspješan trener o tome vodi brigu. Za bavljenje sportom važni su privlačni programi za djecu, natjecateljski duh i prijatelji, a uz to i specifičan odnos kojeg djeca grade sa svojim trenerom, kao i klima koju trener oblikuje i promovira u sportu.

Radujemo se Vašem dolasku!

Ravnateljica

Marija Štimac, mag. polit.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.