Turistička zajednica Grada Gospića u suradnji s Gradom Gospićem i gradonačenikom gospodinom Petrom Krmpotićem  na natječaj Hrvatske turističke zajednice za bespovratna sredstva prijavili su projekt TESLINIM KORACIMA /PUTEVIMA NIKOLE TESLE KROZ GRAD GOSPIĆ.

Na 6 lokacija , predviđenih za duže zadržavanje, oblikovali bi se free wifi electro punktovi kao elementi gradske urbane opreme , Teslini citati biti će ispisani na pedesetak pločica koje će trebati pronaći na  ulicama grada (na fasadama, podovima…). Prostor uz rijeku Novčicu se uređuje i oblikuju se tribine za sjedenje s platformom preko rijeke s instalacijom Teslinom turbinom . Na tribinama je predviđeno nekoliko interaktivnih sjedećih mjesta s kojima bi se u sjedećem položaju jednostavnim pokretima moglo sudjelovati u svjetlosnim efektima na pozornici ,posjetitelj bi tako bio uključen u igru sa svjetlom,a Teslina turbina bi sudjelovala u napajanju gradske rasvjete.Ispred nastavničkkog studija planirano je prostor urediti  i staviti osvjetljenu skulpturu Nikole Tesle kao maloga dječaka koji žuri u školu. U parku Kolakovac su također predviđene intervencije u obliku sprava za igru i posebno osmišljenu urbanu opremu .  Ispred KIC-a gdje će biti uređen  Trg Nikole Tesle napraviti će se i soba Nikole Tesle kao soba doživljaja ( prostor ispunjen munjama, Teslin labaratorij i sl ).

Ova rute Nikole Tesle kroz grad Gospić biti će nova turistička ponuda koja se planira dovršiti i staviti u funkciju do 05/2018. godine, prva faza projekta biti će gotova do 12/2017. godine.

Prostorno programsku studiju uz ideju TZ Grada Gospića i Grada Gospića izradio je PIN studio iz Zadra, a iznos cijelog projekta je 1.520.000,00 kn

Gs Press / TZ Grada Gospića – Maja Strilić struč.spec.oec

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.