Na nogometnom stadionu Balinovac u Gospiću odigrana je danas utakmica između NK Gospić 91 i NK Perušić. Tema ove priče nisu postignuti golovi, koliko je bilo prekršaja, udaraca iz kuta i ostalog novinarsko-sudačkog dekora važnog u sportskom novinarstvu. Ovo je prva utakmica u Gospiću u kojoj je jedan/jedna od sudaca-djevojka! Romana Cindrić (21) je studentica, povremeno radi kao konobarica u jednom gospićkom kafiću. Evo njezine priče.

-Ispit za nogometnog sudca položila sam prije dva mjeseca i ovo danas mi je prvo suđenje na poziciji pomoćnog suca. Oduvijek volim sport, povremeno sam igrala nogomet. Na sve ovo moja obitelj, prijateljice i prijatelji gledaju sa simpatijama i vrlo blagonaklono. Lijepo je kada radiš nešto što voliš, a ja doista volim nogomet i ostale sportove, rekla nam je Romana uoči današnje utakmice.

Tako se Gospić ponovno pokazao kao sredina koja ruši predrasude. Nogomet odavno nije sport rezerviran samo za muškarce. Nogometno suđenje također. Romani nakon današnjeg debitiranja zaželimo još puno dobrog suđenja, s nadom da je neće demotivirati prazne priče po kojima su nogomet i nogometni suci isključivo muški posao!

Dobrodošlicu u suđenju uz želju da Savez dobije prvu ženu saveznog nogometnog suca, te cvijeće ispred NS LSŽ Romani je uručio povjerenik za natjecanje Josip Šuper.

GS press/N. Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.