Linden Tree Reatreat & Ranch, nalazi se na 50 hektara u visinama Velebita, u svojoj ponudi imaju jahanje, izlete kanuom, planinarenje, trekking i slične zanimacije, uz luksuzni smještaj i domaću hranu. Kauboji s Velebita, OPG Yerkovich, u čijem je vlasništvu ranch, već par godina uspješno povlače novac iz EU fondova. Projektom koji je završio prije par dana kroz natječaj „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“ povukli su nešto više od 314.000,00 kn, čime su svoje poslovanje podignuli na višu razinu.

Kako su kauboji s Velebita uspješno iskoristili EU fondove?
„Linden Tree Reatreat & Ranch“ uz pomoć stručnih konzultanata već par godina uspješno
povlači novac iz EU fondova Zagreb, 09. veljače 2018. godine – EU fondovi su do sada već velikom broju poduzetnika pomogli pri ostvarivanju ideja za ulaganje i poboljšanje poslovnih procesa. Ulaganja su različita i sva ovise o dostupnim natječajima, od kojih je jedan od uspješnijih bio i „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“. Mikro, mali i srednji poduzetnici su kroz ovaj natječaj financirali: nabave softvera, troškove licenci, edukacije zaposlenika za korištenje novih sustava te neke manje infrastrukturne zahvate koji su bili uvjetovani uvođenjem IKT sustava. U svom istraživanju je konzultantska tvrtka Projekt jednako razvoj (PJR) došla do zanimljive informacije kako nakon provedbe projekta u prosjeku ostaje 24 kg dokumentacije, zato je važna stavka EU natječaja i mogućnost sufinanciranja stručnjaka za pripremu projekata, provođenje postupaka javne nabave, te stručnjaka za vođenje projekta, kako bi se olakšao cijeli proces.

Ovim natječajem je svoje poslovanje poboljšao i OPG Yerkovich, na luksuznom „Linden Tree
Reatreat & Ranch“. Ranch se nalazi na 50 hektara u visinama Velebita koji je zaštićen
UNESCO-m. Na ranchu se nude jahanje, izleti kanuom, planinarenje, trekking i slične
zanimacije, a sve uz luksuzni smještaj i domaću hranu. „Kroz suradnju s PJR timom na ovom projektu smo dobili partnere koji su brinuli za sve (ne)logičnosti u administrativnom dijelu provedbe. Frustracije koje neminovno dolaze s implementacijom ovako i naizgled jednostavnih projekata bi za nas bile višestruko veće magnitude i oduzele bi nam vrijedno vrijeme koje smo umjesto u ispunjavanje bezbroj tablica uložili u podizanje operativne učinkovitosti našeg tima kroz implementaciju opreme nabavljene kroz projekt.“ – poručio je Bruce Yerkovich, osnivač S projektom vrijednim 368.000,00 kn koji je završio prije par dana kauboji s Velebita su uz pomoć PJR-a povukli i implementirali gotovo 314.000,00 kn. Projektom se uvelo integrirano informacijsko-komunikacijsko rješenje u poslovne procese te su se nabavila nužna računala i druga oprema s ciljem povećanja radne učinkovitosti, osiguranja kvalitetnije organizacije, i praćenje radnih zadataka, novih marketinških i prodajnih mogućnosti, te upravljanje rizicima.

Projekt jednako razvoj hrvatska je konzultantska tvrtka specijalizirana za projekte Europske unije. U tvrtki radi ukupno 25 stručnjaka specijaliziranih za pripremu i provedbu EU projekata, koji su u svojim iskustvima sabrali više od jedne milijarde vrijednosti financiranih EU projekata. U uslugama razvoja i provedbe, kao i edukacija o EU
fondovima i javnoj nabavi, tvrtka bilježi više od 800 klijenata.

Gs Press / Projekt jednako razvoj

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.