Župan Ličko-senjske županije je sukladno Zakonu o zaštiti životinja donio Odluku o osnivanju i imenovanju koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja za područje Ličko-senjske županije, kao i Odluku o imenovanju osobe odgovorne za dobrobit životinja za područje Ličko-senjske županije. U koordinacijsku radnu skupinu imenovani su predstavnici Ličko-senjske županije, lokalne samouprave, policijske uprave, nevladinih organizacija za zaštitu životinja, veterinarskog inspektorata, veterinarske komore i veterinarske ambulante Gospić.

Stoga je danas u prostorijama Ličko-senjske županije održana prva sjednica Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja s slijedećim Dnevnim redom:

 
  1. Prezentacija zakonske regulative iz područja zaštite životinja
  2. Aktualna problematika
  3. Razno

Sastanak radne skupine vodio je zamjenik župana Vice Nekić. Uvodnu prezentaciju je održala predstavnica Ministarstva poljoprivrede, veterinarska inspektorica gđa Ljiljana Šarić. Članovi koordinacijske radne skupine iznijeli su svoje prijedloge vezano uz provedbu Zakona o zaštiti životinja, te je zaključeno da će se radna skupina ponovo sastati po prikupljanju dodatnih informacija od strane jedinica lokalne samouprave.

Gs Press / KABINET ŽUPANA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here