U protekla 24 sata (3./4. travnja 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, jedna prometna nesreća, te po jedno narušavanje javnog reda i mira, dragovoljna predaja oružja i pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

 Kriminalitet

Noću, 3./4. travnja u mjestu Vrhovine, Grad Otočac, nepoznati počinitelj provalio je nepoznati počinitelj provalio je benzinsku postaju u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu,  iz koje je otuđio alkoholna i bezalkoholna pića te grickalice.

U razdoblju od 31. ožujka do 3. travnja 2018. godine u mjestu Gajac, Grad Novalja, nepoznati počinitelj provalio je u kiosk u vlasništvu 53-godišnjakinje iz Novalje iz kojeg je otuđio aparat za gašenje požara.

U razdoblju od 15. ožujka do 2. travnja 2018. godine u mjestu Podum, Grad Otočac, nepoznati počinitelj posjekao je 15 stabala graba u vlasništvu 68-godišnjeg državljanina Srbije.

U razdoblju od 26. do 30. ožujka 2018. godine na Udbini, nepoznati počinitelj otuđio je iz dvorišnog objekta vlasništvo 50-godišnjaka iz Ličkog Osika oko 3 metra usitnjenog ogrjevnog drveta.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnim državnim odvjetništvima  podnijeti kaznene prijave.

Promet

Prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Senja.

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je kršenjem naredbe o fotografiranju određenih mjesta, a počinjeno je na području Gospića.

Protiv počinitelja će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Dragovoljna predaja oružja

Jučer je građanin na području Karlobaga dragovoljno predao manevarski metak, spremnik za streljivo i devet inicijalnih kapisli, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva

Jučer prilikom čišćenja groblja u Senju, djelatnici Komunalca d.o.o. Senj  u travi su pronašli minobacačku granatu zaostalu iz II svjetskog rata, koju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Gs Press / POLICIJSKA UPRAVA LIČKO-SENJSKA               

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.