U HRVATSKOJ je jučer potvrđeno 39 novih bolesnika, dvostruko više nego u subotu kad ih je bilo 18. Jučer je objavljeno da je u jednom danu osam ljudi umrlo, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Broj oboljelih od covida-19 povećao se na 1871, oporavljenih na 709, a umrlih na 47. Ukupno je testirano 24.183 uzorka, a jučer njih 2539, što je značajno povećanje u odnosu na prethodne dane.

U Hrvatskoj je nastavljen život pod mjerama protiv širenja koronavirusa. Nacionalni stožer civilne zaštite je na dva tjedna produljio još četiri mjere koje se odnose na održavanje pogreba i posljednjih ispraćaja, sklapanje brakova i životnog partnerstva te zatvaranje dječjih i otvorenih sportskih igrališta.

Do 18. svibnja produljena je i odluka kojom se zabranjuje brodovima u međunarodnoj plovidbi, koji imaju obvezu samoizolacije, uplovljavanje u morske luke i luke unutarnje plovidbe u Hrvatskoj. Dan ranije također na dva tjedna produljene su mjere kojima se ograničavaju društvena okupljanja, rad trgovina i uslužnih djelatnosti, sportski i kulturni događaji te granični tranzit.

Brojne županije ukinule su propusnice na svom području. Propusnice ne trebaju u sljedećim županijama: Splitsko-dalmatinska, Grad Zagreb i Zagrebačka županija, Varaždinska, Karlovačka, Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Požeško-srijemska, Virovitičko-podravska.

Na području Primorsko-goranske županije od ponoći omogućeno je kretanju bez propusnica unutar tri područja Primorsko-goranske županije – Primorja, kvarnerskih otoka i Gorskog kotara. Kretanje u Ličko-senjskoj županiji također će biti bez propusnica, no to se ne odnosi na područje Udbine i Novalje. Za ulazak u ta mjesta, odnosno izlazak iz njih, i dalje će trebati e-propusnice.

Propusnice će i dalje trebati za odlazak iz jedne u drugu županiju, izuzev Zagreba i Zagrebačke županije.

Gs Press / index.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.