U gospićkoj Katedrali  Navještenja blažene djevice Marije proslavljena je jučer  Misijska nedjelja. Gost propovjednik bio je pater Josaphat Mosha iz misionarske Družbe Duha Svetoga. Pater je predvodio župne mise i propovijedao na hrvatskom jeziku. Kako je pri tome istaknuo  na njegov život utjecao je dobar primjer jednoga misionara iz Irske, patera Davida.Taj dobar primjer ga je privukao da je i on postao svećenikom.

Pater Mosha je pred vjernicima u Gospiću govorio detaljima misionarskog života  i na šaljiv, ali i na realan način definirao sve okolnosti svojega poslanja.

-Moji preci ne bi nikada postali kršćani da nije bilo misionara koji su iz Evrope došli u Afriku, žrtvovali se radi Radosne vijesti Evanđelja. Osim toga potaknulo je to i mnoge mlade da razmišljaju o mogućem  pozivu. Bog uvijek zove, samo trebamo biti otvoreni na njegovu ljubav i poticaje Duha. Život nam prolazi, zato se pitajmo što smo mi učinili za Krista? Svi smo mi pozvani biti misionari, ako ne u dalekim zemljama onda u svome susjedstvu, rekao je tijekom propovijedi  pater Josaphat.

U svijetu danas  djeluje više od 100 misionara u preko 30 zemalja, od čega najviše u Africi.

Gs Press / L.O. / M.M./M. S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.