Tijekom proteklog vikenda (8. svibnja – 11. svibnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su četiri prometne nesreće i tri narušavanja javnog reda i mira.

Promet

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj su lakše ozlijeđene tri osobe, a dogodila se na području Gospića te tri prometne nesreće s materijalnom štetom koje su se dogodile na području Gospića, Donjeg Lapca i Korenice.

Provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 12 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i po 1 prekršaj vožnje pod utjecajem droge, upravljanja u vrijeme zabrane, isteka važenja prometne dozvole i pretjecanja.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u 21.45 sati u Novalji, kod 35-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,47 g/kg).

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su vikom na području Korenice i Senja, te tučnjavom na području Otočca. Protiv počinitelja podneseni su optužni prijedlozi nadležnom sudu.                                              

Gs Press / Ured načelnika PU ličko-senjske

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.