Prilikom prijave na različite natječaje koji se raspisuju za udruge, Udruga „Pčelice“ za 2017. godinu prijavila je, dobila i provela sljedeće projekte:

  1. „Jači mi“-jačanje kapaciteta „Pčelica“ u visini od 30.000,00 kn. Projekt je financiran od Grada Gospića kroz Program javnih potreba Grada Gospića. Kako bi se povećala kvaliteta i transparentnost rada Udruge „Pčelice“, Ana Jelača je zaposlena na pola radnog vremena kao administrativno-računovodstveni djelatnik Udruge. Ana vodi financijske poslove Udruge, redovito podnosi financijske izvještaje kao i programske i projektne izvještaje. Osim financija Ana pomaže u organizaciji svih aktivnosti koje članovi Udruge provode. Projekt se provodi od 2015. godine, a financijski izvještaji dostupni su na stranici Registra neprofitnih organizacija https://banovac.mfin.hr/rnoprt/. Upisom OIB-a „Pčelica“: 67546435362 financijski su izvještaji svima dostupni.
  2. „Pomoćnik za 5“ u visini od 15.000,00 kn. Projekt je također financiran od Grada Gospića kroz Program javnih potreba Grada Gospića. Ovim je projektom za jednog korisnika Udruge „Pčelice“ osigurana podrška pomoćnice u nastavi s ciljem što kvalitetnijeg svladavanja nastavnog sadržaja i obrazovnih izazova.
  3. „Zajedno napredujemo“ u visini od 13.000,00 kn. Projekt je financiran od Grada Gospića kroz Program javnih potreba Grada Gospića. Za sedam korisnika Udruge „Pčelice“ koji imaju veće motoričke smetnje osigurana je stručna fizioterapijska podrška u domovima korisnika. Ovim projektom povećava se pokretljivost i funkcionalna sposobnost korisnika te je jako bitno kontinuirano provođenje fizioterapijskih aktivnosti s korisnicima. Zahvaljujući donaciji obitelji Blažević o kojoj smo javnost prošle godine obavijestili, projekt se provodio do kraja 2017. godine te će se njegova provedba dok god je moguće nastojati kontinuirano osiguravati kroz projekte i donacije.

Udruga „Pčelice“ zahvaljuje se Gradu Gospiću na kontinuiranoj financijskoj i organizacijskoj podršci od osnutka Udruge.

  1. „Jahanjem do slobode kretanja i govora“ u visini od 8.000,00 kn. Projekt je financiran od HEP d.d. – „Svjetlo na zajedničkom putu“. Za deset korisnika Udruge „Pčelice“ osigurano je jahanje pa se velike i male „Pčelice“ već četvrtu godinu uzastopno ljeti druže i koriste višestruke blagodati jahanja na imanju obitelji Grgurić u Ličkom Ribniku. Jahanjem se unaprjeđuju motoričke sposobnosti djece, razvijaju komunikacijske sposobnosti i podiže razina samopouzdanja korisnika.
  2. „Zeleni park Gradina“ u visini od 13.000,00 kn. Projekt je financiran od Zaklade „Kajo Dadić“. Cilj akcije u potpunosti je ostvaren – okoliš područne škole Lički Novi uređen je za provođenje školskih aktivnosti na otvorenom te kao mjesto gdje djeca i posjetitelji mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme. Motiv prijave i provođenja akcije bila je zahvala učiteljici Ani i učenicima PŠ Lički Novi jer uključuju naše korisnike (djecu s poteškoćama u razvoju) u projektne aktivnosti koje provode u školi te često sudjeluju na različite načine u humanitarnim aktivnostima za Udrugu „Pčelice“. Sama akcija provedena je vrlo kvalitetno zahvaljujući radu i vremenu koje su u nju uložili svi sudionici te se „Pčelice“ od srca zahvaljuju na pomoći malim i velikim mještanima Ličkog Novog te institucijama, udrugama, privatnicima i Gradu Gospiću na podršci i pomoći. „Zeleni park Gradina“ odličan je primjer kakav rezultat može nastati dobrom i kvalitetnom suradnjom te se „Pčelice“ zahvaljuju i lokalnim portalima koji su redovito izvještavali o provođenju akcije. Provođenjem građanskih akcija Udruga „Pčelice“ želi dati svoj doprinos lokalnoj zajednici kao zahvalu za pomoć i podršku radu „Pčelica“.
  3. Sensory room project u visini od 25.000,00 €. Projekt je financiran od Fondation Futur 21. Dobivenom donacijom uređuje se „Soba čudesa“ za senzornu integraciju korisnika u novom prostoru „Pčelica“ te se osiguravaju doedukacije stručnih suradnica za Bobath i Voyta terapiju te edukacije stručnjaka u području logopedije i rehabilitacije o čemu će lokalna zajednica uskoro biti detaljnije obaviještena. Udruga „Pčelice“ zahvaljuje se OB Gospić na podršci za edukacije polaznica.
  4. „Uključivanje u život zajednice djece s teškoćama u razvoju“ u visini od 38.394,70 kn. Projekt je financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projektom je osigurana podrška osobnog asistenta za jednog korisnika Udruge „Pčelice“ te se Udruga „Pčelice“ zahvaljuje županu dr. Milinoviću i Ličko-senjskoj županiji na podršci.
  5. „Javni rad za Pčelice i zajednicu“ u visini od 72.715,52 kn. Program je financiran od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u programima javnih radova. Programom su zaposlene tri mlade osobe – Tea, Marin i Emilija na puno radno vrijeme u trajanju od šest mjeseci na radnom mjestu pomoćnik u udruzi te se ovim putem Udruga „Pčelice“ zahvaljuje na pomoći i odličnoj suradnji Područnom uredu Gospić Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
  6. Program „Izgradnja nacionalnih kapaciteta za primjenu potpomognute komunikacije (PK) kao metode rane intervencije za djecu od 0-8 godina s razvojnim odstupanjima/teškoćama“. Programom su doeducirane tri stručne suradnice – Andrea, Katarina i Mihaela za korištenje asistivne tehnologije u radu s djecom s teškoćama u razvoju. Udruga „Pčelice“ dobila je dio tehničke opreme za provođenje programa te će uskoro stići i stručna oprema. Udruga „Pčelice“ zahvaljuje se Gradu Gospiću na organizaciji prijevoza polaznica za dio edukacija.
  7. Projekt „Naučimo roditelje“ – Udruga „Pčelice“ partner je s Centrom za mladež Zaprešić i „DND“ grada Gospića u provođenju aktivnosti projekta.

 

Navedeni projekti, partnerstva i suradnje doprinose boljem i kvalitetnijem radu Udruge „Pčelice“ te ostvarenju cilja osnutka Udruge, a to je:  unaprjeđenje kvalitete života, te medicinske i socijalne zaštite djece s poteškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Radujemo se budućim suradnjama, radu i izazovima te ćemo lokalnu zajednicu uskoro izvijestiti o financijama „Pčelica“ za prošlu godinu, provedenim aktivnostima i priči o divnim i nesebičnim ljudima i postupcima čiji će rezultat biti jedno toplo i veselo mjesto otvoreno svima koji žele drugima pokloniti svoje vrijeme, znanje i nesebično im pomoći.

Gs Press / Udruga Pčelice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.