EXCOVER – Doživimo, otkrijmo i vrjednujmo skrivena blaga gradova i ostalih lokaliteta jadranskog područja  – projekt se provodi u sklopu INTERREG programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014.-2020., a sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj projekta bio je identificirati inovativne načine za rješavanje ograničenja turističkog razvoja malih gradova koji su bogati lokalnim dobrima, ali imaju slabe turističke tokove. Vodeći se navedenim ciljem, Javna ustanova Razvojna agencija Ličko-senjske županije – LIRA koja je i vodeći partner na projektu, osmislila je nacrt turističkih paketa na području Grada Gospića, Općine Perušić i Općine Lovinac.

Osmišljena su tri turistička paketa s nazivima:

The route of Nikola Tesla – Put Nikole Tesle

Land of Water and Caves – Zemlja vode i špilja

Bike and hike in Lika –    Biciklirajte i planinarite po Lici

Put Nikole Tesle približava posjetiteljima društvene, kulturne, ekonomske i vjerske prilike svjetski poznatog znanstvenika i izumitelja Nikole Tesle tako što mogu posjetiti mjesta vezana uz njegovo djetinjstvo i život u Lici.

Zemlja vode i špilja vodi posjetitelje preko zelenih brežuljaka i kroz tajnovite pećine koje se nalaze na području Općine Perušić, poznate po prirodnoj i kulturnoj baštini.

Bike and hike in Lika pruža doživljaj biciklističkih staza, od kojih su neke zahtjevnije i pogodne za avanturiste, dok su druge manje zahtjevne i prikladne za rekreativce i obitelji s djecom. Prema tome, osmišljen je paket koji ima razrađenu rutu vožnje sa zamišljenim zaustavljanjima i razgledavanjima atrakcija.

Više o projektu možete saznati na Internet stranici projekta https://www.italy-croatia.eu/web/excover

Budite dio EXCOVER iskustva.