Projekt Izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju sportske dvorane završen

0

Općina Lovinac je, kao Korisnik, dana 19. svibnja 2018., sklopila s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kao Ugovarateljem, Ugovor o sufinanciranju Izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju sportske dvorane. Ugovaratelj se obvezao sufinancirati Projekt do najvišeg ukupnog iznosa od 300.000,00 kuna. Ukupna vrijednost Projekta (Ministarstvo + Korisnik) je 297.500,00 kuna. Od toga, doprinos MRRFEU iznosi 85%, odnosno 252.875,00 kuna a Korisnik 15%, odnosno 44.625,00 kuna.

Nakon provedenog postupka javne nabave s tvrtkom GEO-RAD d.o.o., Jelenje, dana 18. listopada 2018., sklopljen je Ugovor o nabavi usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju sportske dvorane u Lovincu.

Tijekom izvršenja Ugovora o nabavi usluge došlo je do problema neusklađenosti Projekta s urbanističkim planom pa je 21. prosinca 2018. Općina Lovinac donijela Odluku o izradi Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Lovinac te se pristupilo usklađivanju.

Nakon usvajanja Odluke o donošenju Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Lovinac, sukladno Ugovoru o nabavi usluge, sklopljenim između Općine Lovinac,  kao naručitelja, i tvrtke GEO-RAD d.o.o., kao izvršitelja, izrađeno je idejno rješenje za izgradnju sportske dvorane, izrađen glavni projekt za izgradnju sportske dvorane te je  ishođena pravomoćna građevinska dozvola te izrađeni izvedbeni projekt i projekt interijera.

Nakon uspješnog ishođenja pravomoćne građevinske dozvole za izgradnju sportske dvorane cilj je započeti gradnju dvorane. Obzirom na mali proračun općine Lovinac gradnja će ovisiti o mogućnostima prijave na natječaje kojima bi osigurali sredstva za izgradnju.

Gs Press /  KIC Lovinac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.