OŠ dr. Jure Turića podnositelj je projektnog prijedloga ”Centar za razvoj informacijske pismenosti grada Gospića” vrijednog 1.499.389,02 kuna kojeg financira Europski socijalni fond temeljem natječaja ”Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”, a u sklopu Strategije razvoja Grada Gospića za razdoblje 2016. – 2020. godine.

U ime Grada Gospića suglasnost za osnivanje Centra koji bi trebao biti u MC Nikola Tesla u Smiljanu potpisao je gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić, a projektni prijedlog u ime nositelja projekta potpisao je Ivica Radošević, ravnatelj OŠ dr. Jure Turića.

Cilj projekta je doprinijeti razvoju digitalne, medijske, matematičke i financijske pismenosti učenika osnovnih škola na području Ličko – senjske županije. Aktivnosti se odnose na jačanje kapaciteta odgojno – obrazovnih ustanova i djelatnika, pripremu i provedbu 8 fakultativnih programa razvoja navedenih vrsta pismenosti za učenike te uspostavu Centra za informacijsku pismenost kao trajne platforme za daljnje aktivnosti.

U projektu, uz OŠ dr. Jure Turića, sudjeluje pet partnera:

  • Grad Gospić
  • OŠ dr. Franje Tuđmana, Lički Osik
  • OŠ dr. Ante Starčevića, Pazarište Klanac
  • OŠ Lovinac
  • Visoko učilište Algebra, Zagreb

Putem Centra, stečena znanja i iskustvo kao i svi razvijeni sadržaji bit će dostupni i drugim odgojno – obrazovnim ustanovama, primarno na području Županije, a u kasnijoj fazi razvoja potencijalno i šire.

Gs Press / Ivica Radošević, dipl. učitelj-ravnatelj OŠ dr. Jure Turića

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.