Udruga ratnih veterana 9. gardijske  brigade „Vukovi“ u suradnji s Gradom Gospićem organizira promociju i projekciju dokumentarnog filma „Maslenica i Medački džep“ zadarskog autora Nenada Šestića koja će se održati 4.svibnja 2017.g.  Prva projekcija filma organizirana je za učenike Strukovne škole i Gimnazije Gospić 4.svibnja u 12 sati u kinu „Korzo“ u Gospiću, dok će se druga projekcija održati isti dan za branitelje i građanstvo s područja Ličko-senjske županije od 18 sati.

Dokumentarni film „Maslenica i Medački džep“ su epizode projekta pod nazivom „Pobjednici“ autora Nenada Šestića čija je tema rekapitulacija Domovinskog rata, koji se radi u suradnji s Glavnim stožerom oružanih snaga RH. Ovaj projekt je pod pokroviteljstvom Predsjednika Sabora RH, a djelatno ga podupire  Ministarstvo hrvatskih branitelja. Film obrađuje niz borbenih djelovanja koje su izvodile snage HV i Specijalne postrojbe policije na Velebitu tijekom 1992. koje su prethodile operacijama  Maslenica i Džep ’93, i imale za cilj otkloniti ugrozu presjecanja teritorija RH na dva dijela i uspostavu sigurne i trajne komunikacije sa jugom Hrvatske.

U  organizaciji Kluba veterana 9. gbr. i braniteljskih udruga sa područja Rijeke, Otočca i Korenice  naredne projekcije dokumentarnih filmova istog autora sa sličnim sadržajem održat će se  tijekom svibnja u navedenim gradovima sa ciljem širenja istine o Domovinskom ratu i edukacijom mladih naraštaja o  već pomalo zaboravljenim događajima iz novije hrvatske povijesti. Film prikazuje svjedočenje izravnih sudionika borbenih djelovanja, koristeći interaktivno obrađene vojne zemljovide, geografske snimke područja djelovanja. Organizatori mole sve branitelje, članove njihovih obitelji i sve zainteresirane građane da svojom nazočnošću uveličaju projekciju ovog  vrijednog dokumentarnog filma.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.