Udruga ratnih veterana 9.gardijske brigade „VUKOVI“ u suradnji sa Gradom Gospićem organizira promociju i projekciju dokumentarnog filma „Maslenica i Medački džep“ zadarskog autora Nenada Šestića koja će se održati 08.veljače.

Prva projekcija filma organizirana je za učenike Strukovne škole i Gimnazije Gospić 08. veljače u 12 sati u kinu „KORZO“ u Gospiću dok će se druga projekcija održati isti dan  za branitelje i građanstvo sa područja LSŽ u 18 sati.

Dokumentarni film „Maslenica i Medački džep“ su ustvari epizode projekta pod nazivom „POBJEDNICI“ autora Nenada Šestića čija je tema rekapitulacija Domovinskog rata, koji se radi u suradnji sa Glavnim stožerom oružanih snaga RH. Ovaj projekt je pod pokroviteljstvom Predsjednika Sabora RH a djelatno ga podupire i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Film obrađuje jedne od naj ranijih akcija hrvatske vojske u kojima su učestvovale domicilne postrojbe sa ličke bojišnice koristeći interaktivno obrađene vojne zemljovide,geografske snimke područja djelovanja i autentična svjedočenja učesnika akcija.

– Molimo sve branitelje ,članove njihovih obitelji i ostale zainteresirane građane da svojom nazočnošću uveličaju projekciju ovog hvale vrijednog dokumentarnog filma, stoji u pozivu 9. gardijske brigade.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.