Ako je suditi po sve širem angažmanu Sirane iz Baških Oštarija, ova radna jedinica karlobaškog poduzeća „Vegium“ progreisvno širi svoje poslove. Potvrdila nam je to i voditeljica farme i sirane Lucija Tomljenović. Niti korona ne spriječava intenzivo širenje ove sirane jer u ovome poslovnom receptu nema tajni. Voditeljica Lucija pojašnjava nam samo neke detalje.

-U tijeku su završne pripreme za plasman naših proizvoda u Zagrebu i Splitu. Uz Karlobag, Gospić i Plitvička jezera ovo je samo nastavak logične priče po kojoj je kvaliteta jedino  jamstvo napretka. I dalje su naši najpopularniji proizvodi lički škripavac, tvrdi i polutvrdi sirevi, basa i skuta. U Splitu najviše traže naše jogurte, a Zagreb troši sve vrste naših proizvoda. Najvažnija nam je kvaliteta proizvoda i zadovoljni kupci, a na to najbolje reagira proširenje tržišta.

Trenutno imamo više od 90 muznih krava najveće kvalitete. Vrijeme je telenja pa muzemo 40-ak grla. Uz najmoderniju tehnologiju i besprijekornu čistoću prednost naše farme i sirane je u tome što se nalaze na gotovo tisuću metara nad morem, na čistom velebitskom zraku, uz ekološku ispašu i savršeno čistu planinsku izvorsku vodu. Dakle, tu nema previše tajni. Samo vrhunska tehnologija, čistoća i uravnoteženo korištenje svih tih neiscrpnih prirodnih resursa, naglašava Lucija.

U Gospiću se ponekad događa da u rashladnim škrinjama trgovine koja drži proizvode s Baških Oštarija nema svih proizvoda ove sirane. Jednostavno „planu“ u kratkom vremenu. Do sljedeće pošiljke treba pričekati ili kupiti neki od sličnih domaćih ili uvoznih proizvoda gotovo jednake cijene, ali vrlo upitne kvalitete i sastojaka.

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.