PREZENTACIJA UČENICIMA 8. RAZREDA

OSNOVNE ŠKOLE DR. JURE TURIĆA

(profesionalna orijentacija i usmjeravanje učenika)

U sklopu profesionalnog usmjeravanja i orijentacije učenika jedna od aktivnosti škole je i povezivanje s institucijama i gospodarstvenicima iz lokalne zajednice i šireg okruženja. S tim u vezi dana  13. svibnja 2019. godine nastavnici iz aktiva Turizma i ugostiteljstva Strukovne škole Gospić u suradnji s predstavnikom Sunce koncerna d.d. Filipom Benjakom, održali su predavanje u Osnovnoj školi dr. Jure Turića.

Svim učenicima  osmih razreda  održana je prezentacija o mogućnosti upisa u trogodišnja zanimanja kuhar i konobar, a  koje mogu upisati u Strukovnoj školi Gospić.

Učenicima su istaknute karakteristike i specifičnosti ugostiteljskih zanimanja. Gospodin Filip Benjak, direktor ljudskih potencijala koncerna Sunce,  upoznao je učenike s djelatnostima kojima se bavi koncern i naveo kako  posluju na pet destinacija na Jadranskoj obali i u Mariji Bistrici pod zajedničkim brendom BLUESUN Hotels & Resorts. Također je istaknuto  kako u suradnji s Ministarstvom turizma provode stipendiranje učenika trogodišnjih zanimanja  u iznosu od 1200 kn, a da tu mogućnost imaju svi učenici koji  upišu zanimanje kuhar ili konobar u Strukovnoj školi Gospić i jave se na natječaj.

Trenutno dvoje učenika Strukovne škole Gospić prima stipendije te će na kraju školske godine odraditi ljetnu praksu u Hotelu Alan, Starigrad-Paklenica,  gdje im je osiguran smještaj, prehrana, pedagoški nadzor i stručni mentor. Nakon završetka školovanja učenicima je osigurano zaposlenje.

Koordinator aktivnosti za Strukovnu školu Gospić je nastavnik Dražen Benčić.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.