U prepunoj dvorani gospićkog KIC-a održana je večeras Izborna skupština Gradske organizacije Zajednice žena  HDZ-a „Katarina Zrinski“ Gospić. Skup su  uveličali  predsjednica ŽO Zajednice žena HDZ-a  „Katarina Zrinski“ ličko-senjske županije Marta Grgurić, predsjednik GO HDZ-a grada Gospića,  gradonačelnik Petar Krmpotić, župan Milan Kolić i predsjednik ŽO Utemeljitelja HDZ-a Ivica Čačić.

Govoreći o dosadašnjem radu Zajednice žena „Katarina Zrinski“  Marta Grgurić izrazila je zadovoljstvo s rezultatima rada gradske organizacije koja je unatrag dva mandata dosadašnje predsjednice Anemari Bašić polučila odlične rezultate. Svi su se govornici zahvalili Animari Bašić budući se ona zbog drugih stranačkih obveza nije željela ponovno kandidirati na mjesto predsjednice. Petar Krmpotić napomenuo je kako Anumari Bašić kao stranačku aktivisticu poznaje više od 20 godina, pri čemu je sve dužnosti obnašala vrlo savjesno, požrtvovno i korektno. Zajednicu žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ za Petra Krmpotića je  jedna od najuzornijih stranačkih uzdanica, a prepuna dvorana KIC-a Gospić samo je potvrda kako će HDZ i dalje s pravom računati na ovu stranačku snagu.

Na početku govora župan Milan Kolić ispričao je predsjednika ŽO HDZ-a i saborskog zastupnika dr. Darka Milinovića koji je najavio svoj dolazak, ali ga je pti tome spriječila bolest. Župan Kolić također nije dvojio kako su žene u hrvatskoj politici, posebice u HDZ-u, vrlo važan čimbenik.

-Nastojanje našega društva je da žene imaju potpuno ravnopravnu ulogu u svekolikom životu, pa tako i u politici. Žene su stup svakoga društva, ne samo u smislu obitelji, podizanja djece, nego i u smislu demografske obnove Hrvatske , što je jedna od smjernica rada naše Vlade. Žene u nama muškarcima trebaju imati siguran suport u životu. Uz tradicijske vrijednosti žene danas zauzimaju sve istaknutija mjesta u društvu. Te su pojave u naprednim demokracijama uzor, ali se žene sve češće vraćaju ulogama nositeljica obitelji. Zašto? Prepoznatljivost jedne države i društva prije svega počiva na djeci i obitelji, tim temeljima demografske, ali  i svake druge obnove. Bez toga nema ni budućnosti. Uzaludna su nam sva materijalna i duhovna dobra ukoliko ih nema tko naslijediti. Na ovaj se način uloga i važnost žene u društvu uveliko povećava, rekao je između ostaloga župan Milan Kolić.

 

Izborna skupština 

 Za predsjednicu GO Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ grada Gospića izabrana

 prof. ANELA SERDAR PAŠALIĆ 

 U GO Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ grada  Gospića izabrane su:

  • MARIJANA BULJAT
  • DANIJELA BOGIĆ
  • MARIJA ČOVIĆ
  • IVANKA KRMPOTIĆ
  • NIKOLINA MATIJEVIĆ
  • JADRANKA PEJNOVIĆ
  • MILKA RUKAVINA
  • MAJA STRILIĆ
  • NIKOLINA TONKOVIĆ ČORAK
  • MARIJA ZDUNIĆ

Izabrano je i  30 IZASLANICA na Izbornu skupštinu Županijske organizacije Zajednice žena HDZ-a Ličko senjske županije

GS Press/N. Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.