Održavanje prezentacije na temu „Problematika proizvodnje krme

                   na ličkim travnjacima – stanje i mogućnosti“

U četvrtak  09. veljače 2017. godine u 11 sati u  Kulturno informacijskom centru Gospić, Budačka 12 Ličko-senjska županija u suradnji sa Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizira prezentaciju na temu: „Problematika proizvodnje krme na ličkim pašnjacima – stanje i mogućnosti“.

Ova prezentacija uvod je u provedbu projekta „Poboljšanje produktivnosti ličkih travnjaka“, čiji je nositelj Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a čiju provedbu će sufinancirati Ličko-senjska županija u suradnji s Gradom Gospićem.

Ovim projektom biti će pokriveni karakteristični travnjaci Like, a ciljevi i očekivani rezultati su: utvrđivanje trenutne produktivnost i hranidbene vrijednosti krme s travnjaka, na odabranim oglednim farmama predložiti mjere poboljšanja prinosa i kvalitete travnjaka te predložiti najpovoljnije i najučinkovitije mjere borbe protiv paprati na travnjacima uz edukaciju uzgajivača vezano uz utjecaj količine i sastava voluminoznih krmiva na zdravlje i proizvodnost goveda, ovaca i koza.

Prezentaciju će održati profesor Agronomskog fakulteta u Zagrebu dr.sc. Josip Leto.

Na prezentaciju se pozivaju uzgajivači goveda, ovaca i koza s područja Ličko-senjske županije i institucije uključene u poticanje razvoja poljoprivrede.

Gs Press 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.