Na Praznik rada navršit će se mjesec dana od iznenadne smrti načelnika Policijske uprave ličko-senjske Josipa Biljana. Iako je zamjenik načelnika iskusni policajac Mladen Kranjčević iz Otočca, danas neslužbeno doznajemo kako narednoga tjedna na mjesto načelnika PULS privremeno dolazi Zoran Zdunić (1967.), inače rođeni Gospićanin koji je godinama radio u Zagrebu gdje je stvorio vrlo uspješnu karijeru. Zdunić bi prema neslužbenim informacijama trebao na mjestu načelnika PU ličko-senjske ostati najmanje šest mjeseci dok resorno Ministarstvo i Ravnateljstvo policije ne odluče o novom načelniku.

Treba vjerovati da će novi načelnik PU dovesti u red mnoga otvorena pitanja unutar same PU, ali i konfuzije građana zbog stotinjak nerazjašnjenih provala, mnoštva krađa, dugogodišnji problem konja lutalica i migranata koji se svako malo viđaju nakon ilegalnih upada u RH, ali policija o tome uglavnom šuti.

Također treba vjerovati da će „odzvoniti“ čitanju Biblije na policijskim brifinzima, ranijoj praksi zbog čega nam se smijala policijska struka diljem Hrvatske. Pitanje je i tko će odlučiti o ovom vrlo osjetljivom i nadasve ozbiljnom poslu i novom načelniku jer su se neke najviše državne instance već izblamirale nekim postupcima koji su bili u koliziji sa zakonom i zdravim razumom.

Gs Press / M.S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.