Foto: Ilustracija

GOSPIĆ – Iako je sredinom prošlog tjedna izgledalo kako je za hladnoću i snijeg vjerojatnost iznimno mala, nove prognoze su pokazale su da početkom Nove godine Liku očekuju još niže temperature i oborine.

Tako nas, sudeći prema prognozi meteorologa Zorana Vakule, snijeg ponegdje očekuje već u utorak ili srijedu, dok će na Jadranu zapuhati bura. Naravno, pogoršanje vremena znači i znatan pad temperatura pa bi na Zavižanu, gdje je u nedjelju izmjerenu 12° C, u srijedu moglo biti oko -10°C.

Nakon u mnogim mjestima gotovo proljetnog ugođaja tijekom Božića, već sljedećih dana, te posebice na kraju ovoga tjedna i početkom novoga imat ćemo zimski ugođaj. Ne samo po temperaturi zraka, na Jadranu i buri, nego će ponegdje pasti i snijeg, u gorju gotovo sigurno, a vrlo vjerojatno i u nekim nizinama – i to u manjim količinama već potkraj utorka i u srijedu. Budući da prognostički izračuni različitih modela atmosfere pokazuju prilično veliki rasap rješenja, za mogući obilniji snijeg tijekom sljedećega vikenda i tjedna još valja pričekati pouzdanije prognoze.

GsPress/DHMZ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.