U Gospiću je u jutarnjim satima na Trgu Stjepana Radića započelo pečenje vola, dijela delicija koje će tijekom dana i večeri biti dio slavljeničkog štimunga vezanog uz finalnu nogometnu  utakmicu Hrvatska-Francuska. Gospićki poduzetnici su nabavili 30 janjaca koji će se danas peći u ugostiteljskim radnjama, stiglo je i 500 litara slavonske graševine, teći će  prava „rijeka“ piva, sokova, mineralne vode… Vol je poklon mesnice „Sladovača“, a zadnji puta smo ovaj starinski običaj vidjeli u živo u Gospiću  nakon  pobjedonosne operacije „Oluja“ 1995. godine.

Sve ove delicije su besplatne u organizaciji Grada Gospića, a utakmicu ćemo moći pratiti na velikom video-zidu koji je još jučer  postavljen i stavljen u funkciju. Na središnjem gradskom trgu danas od 16 sati očekuje se više tisuća ljudi iz Gospića i  okolice koji će se okupiti i dati podršku Vatrenima.

Zašto se priprema ovako veliko slavlje? Danas u finalu igramo protiv nogometne velesile, države koja ima gotovo 15 puta više stanovnika od Hrvatske. Kako je to odlično ilustrirao jedan francuski novinar: „Za prvaka svijeta u nogometu igramo protiv države koja ima manje stanovnika nego li naš glavni grad“! Bili mi prvaci svijeta ili vice-prvaci, Hrvatska je svakako moralni pobjednik ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Moskvi!!

Gs Press / MS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.