Na nekolicini lokalnih portala u Lici danas je objavljen tekst predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Grada Otočca gospodina Branislava Šutića  kojim on od gradonačelnika Grada Otočca gospodina Stjepana Kostelca zahtjeva da se donese program i načine kako pomoći građanima i poduzetnicima Otočca.

Ovo graniči s rubrikom “vjerovali ili ne”? Oni isti koji su zaustavili razvoj grada Otočca i kapitalne projekte i blokirali proračun zbog jeftinog politikanstva, sad ti isti iz istih namjera, traže od grada mjere za pomoć poduzetnicima i građanima iz  tog istog proračuna kojeg su sabotirali zbog sebičnih i političkih prizemnih ciljeva. Koliko znamo proračun je van snage ,ide hladni pogon za plaće i ostale tekuće troškove.

Gospodin Šutić sve nas toliko ponižava da to prelazi granicu dobrog ukusa. Gospodin Šutić je sa svojom političkom ekipom glavni krivac što je Grad Otočac jedini grad u Hrvatskoj koji niti danas nema izglasan proračun. Za ovakve neozbiljne postupke razloge treba tražiti samo u političkom inatu jer je predloženi proračun srušen zbog navodnih nepravilnosti oko dogradnje i obnove Dječjeg vrtića „Ciciban“. Te nepravilnosti nikada nisu stručno dokazane.

Stručnjaci okupljeni oko gospodina Šutića su tada, rušeći proračun, licemjerno izjavljivali da će HDZ izgraditi novi vrtić, a pri tome isticali da Otočcu treba bazen!

Danas taj isti gospodin Šutić pokazuje minimum poznavanja Zakona o lokalnoj samoupravi, iako se počesto hvali kako je on stručnjak upravo na tom polju. Zato ga u ime gradskog HSP-a javno pitam na koji će se način pomoći građanima i poduzetnicima našega grada, kada su upravo HDZ i njegovi koalicijski partneri u Gradskom vijeću Grada Otočca učinili sve da  gradski proračun za 2020. godinu ne bude izglasan!

Netko ovu situaciju koristi kao što je navedeno u ovom priopćenju iz čistog politikanstva, tj. ostvarenju nekih svojih sebičnih i plitkih političkih ciljeva i interesa.
Možda bi čak na kraju kao zaključak prikladnije bilo reći da ovo spada u rubriku “Na rubu pameti.” Obraćati se javnosti sa neutemeljenim zahtjevima u najboljem je slučaju smiješno, a zapravo jadno, licemjerno i nepotrebno.

S poštovanjem

Predsjednik GP HSP a Grada Otočca

Berislav Kostelac dipl.teol.

Otočac, 07. travnja 2020. godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.