U tijeku je tradicionalni „Dječji tjedan“ u kojemu na mnoštvo načina skrećemo pozornost na prava djece, potičući pri tome mnoge aktivnosti kako bi se djeci pomoglo. Tako je povodom obilježavanja Dječjeg tjedna župan Ličko-senjske županije dr. Darko Milinović sa suradnicima danas primio  predstavnice Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ Željku Šikić i Klaru Prpić, Sanju Puškarić Delač predsjednicu Društva naša djeca  Grada Gospića  te direktoricu Opće bolnice Gospić dr. Sandru Čubelić, ustanove u kojoj se nalazi Dječji odjel – Prijatelj djece.

Župan Milinović izrazio je zadovoljstvo ovim susretom povodom Dječjeg tjedna i svih aktivnosti koje se u tom smislu provode.

-Sada svi nosimo zaštitne maske i najlakše je sve zaključati. Moramo uz virus naći mjeru, ali nikako ne kočiti ovakve korisne aktivnosti. U ovo korona-vrijeme naša skrb o djeci uvijek mora biti na prvom mjestu. Ne moram naglašavati našu dobru suradnju i činjenicu kako ću vam uvijek biti suport. Ove udruge djeluju dosta dugo i sreća je što imamo ljude koji u svakom smislu pomažu djecu. Mi imamo i program Javnih potreba pa smo i ove godine za Pčelice osigurali više od 8 000 kuna. Ovo je prigoda zahvaliti se svima vama jer svako od vas pomaže djecu na svoj način. Budući da je ovo  Dječji tjedan Ličko-senjska županija je ovim udrugama priredila donaciju od po 2000 kuna, dok smo za djecu, male pacijente naše bolnice, pripremili LCD televizor. Vrijeme je korone pa smo i mi u ovoj županiji skratili trajanje svih sastanaka, ali za djecu uvijek moramo naći vremena, zaključio je župan Milinović.

Predsjednica Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ Željka Šikić zahvalila se na prijemu i stalnoj potpori.

-Uvijek naglašavam da je naša najveća snaga razumijevanje institucija i građana. Ovo je prigoda da zamolimo institucije za zapošljavanje i angažman većeg broja stručnjaka za rad s djecom. Pri tome su nam dragocjeni logopedi. Također vas sve molimo za pomoć u zapošljavanju djece koja su  već postala punoljetna. Da im se omogući rad, da budu korisna sebi i društvu u cjelini. Takvi su ljudi dobri i topli, a njihovo prihvaćanje svakako ima jednu dodatnu dimenziju, istaknula je predsjednica Pčelica Željka Šikić.

U ime Opće bolnice Gospić i DND Gospić na donacijama i prijemu zahvalile su se dr. Sandra Čubelić i Sanja Puškarić Delač.

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.