AKTIVNOSTI PREDVIĐENE U SKLOPU FOTOSEMINARA FOTOSOFIA DAY ADVENT

PREDAVANJA
‘Kompozicija kadra’ – Hoyka, PP prezentacija
‘Izražajna sredstva fotografije’ – Hoyka, PP prezentacija
‘Izbor tema iz Fotosofije, eseja o fotografiji’ – Hoyka, PP prezentacija
Opis – Koja je svrha postojanja fotografije? Ima li fotografija upotrebnu vrijednost? Kako ‘koristiti’ fotografiju?

FOTOGRAFIRANJE
Tema – ‘Advent u Zagrebu’

EKSPERTIZA fotografija koje su polaznici snimili na seminaru

UVJETI NATJEČAJA ZA SUDJELOVANJE U FOTOSEMINARU FOTOSOFIA DAY

Natjecati za jedno od 15 mjesta na seminaru ‘Fotosofia Day’, koji će se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Zagreba održati 3. prosinca 2016. u Zagrebu, mogu se sve punoljetne osobe, bez teritorijalnih ograničenja. Sudionik/ica u natječaju (u daljnjem tekstu Natjecatelj) mora biti sposoban komunicirati na hrvatskom jeziku. Za polaznike su seminar i tri obroka na dan održavanja seminara besplatni. Prijave na natječaj smiju slati i maloljetne osobe koje će na dan odabira pobjednika natječaja (19.11.2016.) biti punoljetne, s tim da će se smatrati da su maloljetnici za slanje prijave na natječaj imali dozvolu skrbnika.

Natjecatelj se prijavljuje tako da najkasnije do 16. studenog 2016. u ponoć na e-adresu seminar@fotosofia.info sa subject-om ‘Fotosofia Day Advent’ pošalje: kratak životopis s osnovnim podatcima (datum rođenja, ID fotografija, kontakt-telefoni, stručna sprema…) i pet svojih fotografskih radova (jpg, rgb, dulja stranica 800 pixela, poslati nekomprimirano u attachu e-poruke (ne zip, rar ili sl). Natjecatelj slanjem prijave izjavljuje da su poslane fotografije njegova autorska djela, a podaci istiniti. Težište životopisa treba biti na dosadašnjim fotografskim iskustvima i planovima, a natjecatelj svakako treba navesti URL svoje galerije na www.fotosofia.info, fotografira li s DSLR fotoaparatom, skalom od 0-5 ocijeniti svoje znanje rada s programom za obradu fotografije (0=potpuno neznanje, 5=majstor obrade fotografija), i opisati stupanj interesa za nastaviti djelovati na temeljima koncepta Fotosofia fotofilozofije nakon završenog seminara. Natjecatelj koji još nema svoju galeriju na www.fotosofia.info, treba je postaviti i u njoj izložiti najmanje 10 svojih fotografskih radova. Ti radovi će u slučaju potrebe biti pregledani radi dobivanja boljeg uvida u natjecateljev rad. Organizator zadržava pravo izmjene predviđenog programa. Slanjem prijavnice na ovaj natječaj natjecatelj izjavljuje da se odriče prava na bilo kakvu vrstu žalbe na proceduru izbora ili odabir natjecatelja, a također izjavljuje da je pročitao i da prihvaća sve napisano u ovim Uvjetima natječaja i dopušta da se materijali koje je poslao u prijavnici (tekst i fotografije) bez ikakve naknade koriste na sve potrebne načine u svrhu promocije Fotosofia Daya ili bilo kojeg projekta vezanog uz ime Fotosofia (seminar Fotosofia, stranica Fotosofia.info, Fotosofia Cruise…).

Napomene:
Natjecatelj odabran u uži izbor će 17. studenog 2016. primiti e-poruku s detaljima i trebat će u subotu 19. studenog 2016. u 10.00 doći u Zagreb na kratak razgovor. Udaljeni više od 1 sat vožnje autom moći će razgovor obaviti isti dan Skypeom. Predlažemo Natjecateljima da već sad rezerviraju navedene termine.

Natjecatelj će znati da je njegova prijava primljena po tome što će mu, nakon što je poslao prijavu, e-porukom pristići automatski odgovor ‘Vaša prijava na natječaj za fotoseminar Fotosofia je primljena.’ Ukoliko Natjecatelju ne stigne ovaj odgovor, savjetujemo da provjeri gdje je došlo do pogreške i pokuša poslati ponovno ili da pošalje obavijest o problemu sa svojim brojem telefona na e-adresu fotosofia@fotosofia.info

Predlažemo da adrese seminar@fotosofia.info i fotosofia@fotosofia.info stavite na ‘bijele liste’ svojih programa za e-poštu, te provjerite da e-poruka Organizatora o odabiru u uži izbor nije završila u Vašem spam pretincu e-pošte.

Natjecatelj koji nije odabran u uži izbor neće biti posebno obavještavan, jer se to podrazumijeva činjenicom da do gore navedenog roka nije primio obavijest.

Sudionicima natječaja za Fotosofia Day dopušteno je natjecati se za sudjelovanje na seminarima Fotosofia i Fotosofia Weekend, čak i u slučajevima da natječaji za te seminare teku istodobno s natječajem za Fotosofia Day.

SAŽETAK
Početak zaprimanja prijava: 3.11.2016.
Kraj zaprimanja prijava: 16.11.2016.
Navedeni datumi podrazumijevaju cijeli dan od 0-24h.
U prijavi natjecatelj treba poslati svoje:
1. fotografske radove u attachu e-poruke: 5 fotografija jpg, rgb, dulja stranica 800 pixela, nekomprimirano (ne zip, rar…)
2. kratak životopis: osobni podatci (datum rođenja, ID fotografija, kontakt telefoni, stručna sprema…), težište staviti na fotografska iskustva i planove, navesti da li fotografirate DSLR-om, skalom od 0-5 ocijeniti svoje znanje rada s programom za obradu fotografije (0=potpuno neznanje, 5=majstor obrade fotografija), opisati stupanj interesa za nastavak djelovanja na temeljima koncepta Fotosofia fotofilozofije.
3. URL galerije na www.fotosofia.info , u galeriji treba biti izloženo najmanje 10 natjecateljevih fotografskih radova.
Adresa za slanje prijava: seminar@fotosofia.info
Obavijest odabranima u uži izbor: 17.11.2016.
Selekcija odabranih u uži izbor: 19.11.2016. u 10h
Obavijest odabranima za sudjelovanje na seminaru: 19.11.2016. do 20h
Održavanje seminara: Zagreb, 3.12.2016.

Gs Press / Damir Hoyka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.