U Gospiću je danas održana četvrta sjednica Županijske skupštine Ličko-senjske županije. Nakon dugo vremena na sjednici su se pojavili i vijećnici HSP-a koji su na aktualnom satu posatavljali pitanja županu Milinoviću.

Berislava Kostelca (HSP) zanimalo je u kojoj je fazi razvoja ciklturizam, širokopojasni internet i s koliko sredstava Županija financira sredstva javnog priopćavanja.

 

Odgovorio mu je župan Milinović rekavši kako je i u ovom proračunu izdvojeno dodatnih 206 tisuća kuna za razvoj cikloturizma. Što se tiče širokopojasnog interneta tu postoje određeni problemi s brojem korisnika. Napomenuto je kako su neki gradovi i općine u ovaj projekt išle mimo županije, što je dodatno zakompliciralo situaciju jer bi uz zajedničko apliciranje lakše došli do EU sredstava.

Milana Mataiju (HSP) zanimalo je jesu li popunjena mjesta u đačkom domu, a ako nisu, hoće li se moći popuniti studentima. Matajia se osvrnuo na nedostatak zdravstvenih kadrova, pa je upitao hoće li županija pokrenuti projekt stumulacije i stipendiranja zdravstvenih djelatnika.

 

Odgovorio mu je župan Milinović.

Đački dom nije popunjen i moći će se popuniti studentima. Što se tiče zdravstva u proračunu smo izdvojili 900 tisuća kuna za poboljšanje zdravstvene usluge na području Ličko-senjske županije. Prema kriterijima koje ćemo uskoro obznaniti ta sredstva će moći koristiti domovi zdravlja, hitna pomoć itd..

 

Tomislav Hećimović (HSP) kazao je kako se stječe dojam kako županijske službe rade u petoj brzini, navodeći primjer brze realizacije dozvola u Općini Perušić.

Župan Milinović mu se zahvalio te istaknuo kako je dao otvorene ruke stručnim službama.

Moj ured je na dispoziciji svima. Osim mene, sve pohvale idu i pročelnicima i stručnim službama. Dokaz svemu ovome je i projekt gospodina Štroka iz Lovinca za koji je dokumentacija završena u roku od pet dana, a koja se ne može prebrojiti već se može izvagati i ima pedeset kila. G. Štrok koji je europski investitor je rekao da još nije naišao na tako dobru državnu upravu, kazao je župan Milinović.

HSP nije podržao nova ulaganja u vrijednosti od 4.350.000 kuna

Nakon aktualnog sata donesena je I. Izmjena i dopuna Proračuna Ličko-senjske županije za 2019. godinu s projekcijama za 2020. i 2021. godinu.

Višak prihoda županija će rebalansom rasporediti za unapređenje zdravstva, provođenje brojnih projekata, a ukupni suficit je 5 milijuna kuna.

Ukupno 2.3 milijuna kuna vlastitih prihoda ćemo uložiti u projekte na području Ličko-senjske županije. Napomenuti ću to ovdje, jer nisam siguran da je županija u zadnjih deset godina svoje prihode ulagala u projekte, kazao je Milinović.

Među projektima i ulaganjima biti će; razvojni centar LSŽ, cikloturizam, uređenje pomorskog dobra, pomoćnici u nastavi, pomoć zdravstvu i socijalna pomoć.

Svi ovi projekti nisu bili dovoljni HSP-u da ih podrži. Znali su samo, kao i do sada kritizirati, ali bez ikakvog suvislog prijedloga jer očito nemaju kadra ili im skupština služi za politikanstvo.

U prilog ovome govori i činjenica da su mogli podnijeti amandmane, ali nisu. HSP bi očito želio da svi projekti budu zaustavljeni, pa čelnika HSP-a Karla Starčevića i vijećnika Milana Mataiju očito nije briga za Razvojni centar LSŽ u kojem je partneru projektu i Grad Gospić.

Gs Press / c.p. L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.